Поглавар Српске православне цркве (СПЦ), патријарх Порфирије лично ће донацијом у новој академској години путем Фонда „Владимир Матијевић” Српског друштва „Привредник” школовати десеторо одличних студената из различитих крајева Хрватске, саопштило је данас то друштво. Како је пренела агенција Хина, „Привредник” је навео да је Порфирије и за време свог службовања у Загребу, као митрополит загребачко-љубљански, подржавао и помагао рад друштва и стипендисте и додао да то наставља као патријарх СПЦ.
„Привредник је у протеклој школскојгодини стипендирао 80 ученика и студената, највише из запуштених и економски неразвијених крајева Хрватске”, наводи се у саопштењу а преноси Бета.
„Уочи почетка нове школске године, као и до сада, интензивно прикупљамо средства за стипендирање талентованих ученика и студената слабијих материјалних могућности. Годишња стипендија за једног ученика износи 5.000 куна и 10.000 куна за студента”, додало је то друштво.
Привредник је стога покренуо акцију прикупљања средстава за стипендирање „Ослонац младима” у коју су се већ укључиле познате јавне личности – Момчило Бајагић Бајага, Горан Богдан, Воја Брајовић, Светлана Бојковић, Ида Престер и Никола Пејаковић.

 

Политика

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име