Епископ бачки Иринеј говорио је о ситуацији у Црној Гори након литургије у Новом Саду, наводећи да Цетињани данас без стида изговарају да је Цетињски манастир њихов и да су спремни да пролију крв због њега, а никад нису ни крочили у светињу.

– Немојте ми замерити на овоме што ћу вам рећи, али живео сам у Црној Гори прије пола века и тада сам гледао да нико од њих није ни улазио у цркве. Било је породица које су становале у одузетој манастирској кући, а да нису никад ушли у манастир. Ја их не осуђујем, само их жалим- казао је епископ.

Навео је да је то било страшно време и да га је, нажалост, запамтио.

– Служио сам тада у Цетињском манастиру, а они су седели на каменој огради напољу и нијесу улазили у цркву. Сада такви људи говоре да је то њихов манастир за који они заправо не знају. Поука је да не можемо на такву паклену мржњу одговарати немилостивим понашањем и пакопшћу. Морамо позивати на мир и праштање, па ко чује-чује, а ко не чује његова је одговорност. Ти људи су у духовном хаосу. Али, то се њима не објаснити, јер је за њих црква оруђе њихове наопаке идеологије- закључио је епископ Иринеј.

 

ИН4С

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име