Дечак је имао само пет година, често је имао главобоље и после одређеног времена његови родитељи су га одвели код лекара.
Страшно сазнање их је тамо сачекало, дечак има тежак облик карцинома и ускоро ће изгубити вид. Тешке слутње лекара су се кроз месец дана испуниле, дечак је постао слеп, а једино решење је било да му се изваде очи да би преживео.
Операција је требала да се уради у Енглеској, а родитељи су имали новац за њу – но замислите пакао даљег живота тог детета.
Једнога дана одлучили су да оду до острва Егине и ту почиње невероватна прича.
Старац Нектарије Виталис дочекао је малог дечачића са родитељима и чуо потресни догађај, није му било свеједно и вапио је ка Богу док је све то слушао.
„Декице, молим те ме саслушај“, рекао је дечак. „Ја кући имам играчке и не требају ми, не видим да се играм са њима, а моји родитељи неће да их поклоне другој деци, декице реци им да то ураде, молим те“, додао је мали анђелчић.
Старац Нектарије Виталис га је привео икони и помазао га светим уљем из кандила код иконе светог Нектарија Егинског.
„Декице, какав је Свети Нектарије? Да ли је икона велика? Докле досеже? Не видим га декице, а волео бих да га видим“, рекао је дечак.
Отишли су јако тужни са Егине, а старац је остао да се моли.
После неколико недеља дечак је отишао у Енглеску, требали су да му изваде очи. Међутим догодило се невероватно чудо, карцинома није било, глава је на скенеру била потпуно чиста – без промена.
Одмах су родитељи дечака одвели на Егину у знак захвалности и малишан је одмах дошао до оца Нектарија Виталиса и рекао:
„Декице, па како си тако мршав, сећаш ли ме се?“, рекао је дачак.  Старац није могао да се сети о коме се ради, а малиша је одмах гласно рекао: „Декице ја видим поново, свети Нектарије ме је посетио и исцелио, јао декице како му се радујем, а било ми је жао што онај дан нисам могао да га видим, сад сам ту и много сам срећан“, завршио је дечачић.
Данас је он трећи разред и један је од најбољих ђака, ко год се светом Нектарију обратио био је исцељен! Само верујте, ВЕРА ЈЕ СВЕ!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име