Dečak je imao samo pet godina, često je imao glavobolje i posle određenog vremena njegovi roditelji su ga odveli kod lekara.
Strašno saznanje ih je tamo sačekalo, dečak ima težak oblik karcinoma i uskoro će izgubiti vid. Teške slutnje lekara su se kroz mesec dana ispunile, dečak je postao slep, a jedino rešenje je bilo da mu se izvade oči da bi preživeo.
Operacija je trebala da se uradi u Engleskoj, a roditelji su imali novac za nju – no zamislite pakao daljeg života tog deteta.
Jednoga dana odlučili su da odu do ostrva Egine i tu počinje neverovatna priča.
Starac Nektarije Vitalis dočekao je malog dečačića sa roditeljima i čuo potresni događaj, nije mu bilo svejedno i vapio je ka Bogu dok je sve to slušao.
„Dekice, molim te me saslušaj“, rekao je dečak. „Ja kući imam igračke i ne trebaju mi, ne vidim da se igram sa njima, a moji roditelji neće da ih poklone drugoj deci, dekice reci im da to urade, molim te“, dodao je mali anđelčić.
Starac Nektarije Vitalis ga je priveo ikoni i pomazao ga svetim uljem iz kandila kod ikone svetog Nektarija Eginskog.
„Dekice, kakav je Sveti Nektarije? Da li je ikona velika? Dokle doseže? Ne vidim ga dekice, a voleo bih da ga vidim“, rekao je dečak.
Otišli su jako tužni sa Egine, a starac je ostao da se moli.
Posle nekoliko nedelja dečak je otišao u Englesku, trebali su da mu izvade oči. Međutim dogodilo se neverovatno čudo, karcinoma nije bilo, glava je na skeneru bila potpuno čista – bez promena.
Odmah su roditelji dečaka odveli na Eginu u znak zahvalnosti i mališan je odmah došao do oca Nektarija Vitalisa i rekao:
„Dekice, pa kako si tako mršav, sećaš li me se?“, rekao je dačak.  Starac nije mogao da se seti o kome se radi, a mališa je odmah glasno rekao: „Dekice ja vidim ponovo, sveti Nektarije me je posetio i iscelio, jao dekice kako mu se radujem, a bilo mi je žao što onaj dan nisam mogao da ga vidim, sad sam tu i mnogo sam srećan“, završio je dečačić.
Danas je on treći razred i jedan je od najboljih đaka, ko god se svetom Nektariju obratio bio je isceljen! Samo verujte, VERA JE SVE!

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime