– На заседању Генералне скупштине Светске туристичке организације Уједињених нација у Мадриду (УНWТО), које је у току, Мокра Гора проглашена је за најбоље туристичко село света – потврдила је у изјави за портал „Искра“ Данијела Ђорђевић Арсић директор Туристичке организације Ужица.

– Мокра Гора је изабрана међу више од 170 села из 75 земаља света, што је јасна демонстрација њених изузетних вредности. Ово светски значајно признање допринеће да туризам постане покретач руралног развоја и благостања унапређењем улоге туризма у вредновању и очувању мокрогорске руралне заједнице заједно са очувањем природних, културних вредности и разноликости – саопштено је из ТО Ужица.

На дан великог успеха за туризам Србије, Ужица, Мокре Горе, ваља подсетити да је обнову овог села и развој туризма самопресудно покренуо наш прослављени режисер Емир Кустурица који је на брду Мећавник изнад центра Мокре Горе изградио Дрвенград који је у међувремену постао центар развоја туризма овог дела Србије, као и својеврсно културно средиште у коме се сваке године одржавају три фестивала и које су већ посетили најпознатији светски режисери, глумци, музичари…

 

Искра

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име