По први пут у модерној историји, Валаамски манастир примаће ходочаснике и туристе током целе године, укључујући и зиму.

То је постало могуће захваљујући редовном транспорту, као и због чињенице да је нови Дом ходочасника „Валаам” био у пуној функцији на острву, наводи се на сајту манастира Валаам позивајући се на РИА Новости.

– Ходочасничка сезона ове године не престаје, госте ћемо примати и зими. Ако смо раније зими могли да испоручимо и сместимо на Валаам само одвојене мале групе гостију, сада имамо прилику да примимо много већи број људи “, рекла је Наталија Мужаровскаја, директорка Валаамског ходочасничког дома.

Према њеним речима, у хладној сезони, отприлике од новембра до априла, до манастира се може доћи преко Приозерска (остатак године из Сортавале саобраћају и бродови), а од Ст. транспорт.

Поред тога, како је рекла Наталија Мужаровска, у случају лошег времена, ходочасници ће бити упозорени неколико дана унапред или дан раније, биће им понуђен повраћај новца или одлагање путовања, а ако су људи у то време на острву , биће им понуђен смештај у пола цене или ће наћи „друге опције испоруке за копно“.

Приликом пријављивања, од ходочасника старијих од 14 година у Ходочасничкој кући биће затражено да покажу KР код или документ који потврђује да је вирус корона пренет у последњих шест месеци. Такође можете доставити потврду о негативном ПЦР тесту на ковид, добијену најкасније три дана пре пријаве.

 

oma.ru

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име