Наша стварност нимало не доприноси психичком здрављу људи. Велики је социјални набој у друштву. На другој страни је криза морала. Многи људи су се нашли у стању духовног вакуума. Велики је број и оних који, немајући у срцу веру у Христа, ступају на пут греха. А живот у греху никада и никоме није донео душевни мир, радост и спокој. Од 1986. до 1995. год. број самоубистава у нашој земљи је порастао на 79%. Током периода реформи сваке године је подизало на себе руку више од 60 хиљада руских грађана, што представља читав град самоубица. То је за трећину више од броја убистава. А оно што је посебно трагично у свему је да је број самоубистава највише порастао међу младим људима од 2024 год, и то 2,9 пута. У осталим групама одраслих (по старости) порастао је од 1,6 до 1,8 пута.
Стопа криминала се повећала од 1987. до 1996. год. 2,2 пута.
Број склопљених бракова је опао до 1996. год. за 17%, а развода се повећао за 21%.
Број ванбрачне деце се повећао од 1985. год. до 1995. год. за 76%.
Социјани потреси у земљи били су узрок појаве бескућника. Висока је и стопа дечијег криминала. Према подацима МУПа Руске Федерације почетком 1995. год број малолетне деце, која су препуштена улици износио је 50 хиљада, а 620 хиљада младих између 12 и 16 година је већ било регистровано у станицама милиције (податке наводи професор И. Гундаров).
Посебно је забрињавајуће душевно и духовно здравље поколења које тек стасава. Избрисани духовни путокази у друштву, тешки социјани услови, скупоћа и још много тога као тешко бреме притискају слабашне дечије душе.
За велики број породица се може рећи да су лоше стојеће. Многа деца имају родитеље који се опијају, а није редак случај ни срести мајкуалкохоличарку. Узраст када почињу да пуше се код дечака спустио на 10 год., а код девојчица на 12 год.
Међу омладином се убразно шири наркоманија. Два процента становништва су зависници од наркотика, а од тога је пола милиона деце. Данас су предбрачни односи постали „најнормалнија ствар“ међу школском децом. Венерична оболења међу децом од 1216 год., дечја проституција, авај, жалосних ли обележја нашег времена!
У свим средствима јавног информисања могу се видети обнажена мушка и женска тела. Телевизијски програм се шарени од емисија са монструозним називима, иза којих се крију убиства, разврат, окултизам.
Као последица горе наведених података су даљи тужни статистички подаци: скоро 80% деце у нашој земљи има потребу у медицинскопсихолошкој помоћи. Од 35 милиона деце (до 16 година старости) око милион деце су инвалиди. То значи свако 35то дете. Од 100% младића који су ослобођени служења војног рока из здравствених разлога 47% је ослобођено услед неуропсихичког оболења.
Проценат распрострањености граничних неуропсихичких стања међу децоад и младима од 1216 год. никада није био већи – достигао је износ од 79%. Карактеристични симптоми, који се могу видети код 8 од 10 деце су: повећана нервоза, раздражљивост, емоционална лабилност, тежња према сукобима, лош сан и др. Ево ужасавајућих података: 20% од укупног броја почињених самоубистава су деца и млади од 1216 год. Навешћу само статистичке податке о броју самоубистава међу децом и омладином за 1996. годину: 514 год – 2756 самоубица; 1419 год – 2358 самоубица. Укупно – 5114 деце је учинило овај страшан непоправљиви корак. А ово су само евидентирани случајеви. 92% од тога се односи на децу из проблематичних породица.
Половина деце од 13 година (и дечака и девојчица) користи алкохол. Свака десета девојчица од 1216 год. абортира. Појавила су се децаубице овог узраста, која копирају убиства из серија. Ово је незапамћено у историји судске психијатрије. Може се само претпоставити који је то монструозни ниво агресивности друштва чији су они одраз.
Већ од раног детињства деца имају велика искушења. Ево редова из писма једне младе мајке: „Деци су украли детињство. Захваљујући телевизији и средствима масовног информисања, мала деца већ знају шта је секс и како и с ким га могу упражњавати. Како ће они моћи, када порасту, да схвате шта је то љубав? Погледајте какве цртане филмове приказују деци. Већ назив сам говори – „Лудак“, „Звездани елиминатори“ и слично. Ради се о филмовима без морала, затупљујућим (из којих се ништа лепо и корисно не може научити). Недавно је приказан цртани филм „Сви одлазе у рај“. Порука овог филма је следећа: не треба радити, треба се коцкати док не добијеш на коцки, а културно уздизање је забава са девојкама из кабареа. Зар не видите да се од деце свесно праве инвалиди? А тек које се играчке продају: нинџекорњаче, „химен“, „екшнмен“, ванземаљци, „трансформерски“, „моћни ренџери“, ђаволики роботи и сл. Зашто? Какве су последице њиховог коришћења за децу?“.
Авај, много је још сличних писама које непрестано стижу ауторима ових редова. У сваком писму је туга и ојађеност родитеља због онога што се дешава око њих.
Сви могући секташи често посећују школе и тамо спроводе своју делатност усмерену на уништење духовних вредности читаве нације. Деца су под утицајем окултиста, хипнотизера и других мрачних личности. Треба рећи да су последице утицаја окултизма на децу јако опасне и погибељне по душу. Лекари знају, колико је било тешких компликација после телевизијских сеанси разних „исцелитеља“ или „видовњака“. А наша деца су наша будућност! Каква ли ће она да буде?
Интересантни су резултати истраживања које су спровели пунктови милиције и катедре за национално образовање у граду Фулертону, држава Калифорнија (САД) марта 1988 год. Циљ истраживања је било поређење „Седам главних проблема“ у школама града 1940. год. и 1988. год.

Главни проблеми 1940. г.

1. Ученици разговарају у току часа
2. Жваћу жваке
3. Галаме
4. Трче по ходницима
5. Не поштују школски ред
6. Не облаче се пристојно
7. Изазивају свађе у разредима

Главни проблеми 1988. г.

1. Коришћење дроге у школи
2. Коришћење алкохола
3. Трудноће
4. Самоубиства
5. Силовања
6. Крађе
7. Туче

Сваки коментар је, како кажу, излишан. Требало би посебно нагласити да је до ових страшних промена дошло у току последњих 50 година за време форсираног развоја материјализма у САД. Сматра се да је то законита последица за свако друштво које се базира на материјалистичким принципима. Већ десетину година и нама и нашој деци намеће се проамерички начин живота. Куда то води? Прогнозе нису нимало ружичасте.
У друшту влада дух престижа, култ долара. Промена пола, генетски инжињеринг, виртуална реалност и еутаназија, као и сатанизам, дечија порнографија, упутства за самоубице и терористе, који се сви рекламирају на“интернет“ мрежи – само су део плодова демонске изопачености ума и научних достигнућа.
У психијатрији посебно место заузимају такозвана „гранична стања“ (у ту групу првенствено спадају неурозе), која могу да се развију и код потенцијално здравог човека, као одговор на разне неповољне спољне факторе. Треба рећи да уколико човек нема чврстих православних и моралних ставова, уколико није заштићен од овог демонског „јуриша“ црквеним окриљем, ризик да ће психички оболети се вишеструко повећава, што иначе потврђују и подаци, јер је општепознато да се у Русији број душевних болесника стално повећава.

 

 

 

Драги читаоци, да бисте нас лакше пратили и били у току, преузмите нашу апликацију за АНДРОИД

svetosavlje.org

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име