1919. godine izvjesna Ruth Edne Kelley napisala je knjigu „The Book of Hallowe’en“. Pojam „Halloween“ bio je relativno nepoznat, a njegov prvi spomen nalazimo tek u 18. stoljeću. Ipak, desetak godina nakon objavljivanja te knjige počele su masovne „trick or treat“ proslave „Noći vještica“ na način kakav smo nekad gledali u holivudskim filmovima, a danas i u našim vrtićima i školama. Kretenski praznik koji sa našom tradicijom ima manje veze nego štafeta u čast Brozovog rođendana. Nema čak ni sa keltima, jer oni koji danas slave „noć vještica“ riječ „samhain“ ne znaju ni izgovoriti.
Kad sam bio dijete, jedna susjeda se užasno trudila dokazati da je moderna, pa je u svom dvorištu tako da svi prolaznici to mogu vidjeti postavljala bundeve za „noć vještica“. Htjela je da svima bude jasno kako su njoj tako naprednoj puno bliže američke konzumerističke izmišljotine, nego manastiri Savina i Miholjska prevlaka iz njenog rodnog kraja. Poznat mi je slučaj i jedne djevojke koja je krštena u pravoslavnoj crkvi, a sad nosi burku. I ko je gluplji, ova susjeda sa bundevom na glavi ili ova djevojka sa hidžabom? Praznoj tikvi je svejedno šta se na nju nabije.
2004. godina donosio se novi ustav Europske Unije. U njemu Europa namjerno nije htjela spomenuti svoje kršćanske korijene. Normalno, za kršćanstvo odavno nema mjesta na Starom kontinentu, ali ima za ilegalne migrante, LGBT parade i kretenske praznike. Pa tako, dok im islamisti skidaju glave, oni na glavu stavljaju bundeve. Sad neka ih od islamskih terorista brane homoseksualci, feministice i pedofili. I Emanuelle Macron sa svojom babom, odnosno „suprugom“.
UFC-ov šampion u lakoj kategoriji Khabib Nurmagomedov na svom je službenom Instagram profilu objavio fotografiju Macrona s otiskom čizme preko lica, uz riječi: „Neka Uzvišeni unakazi lice ovog stvorenja i njegovih sljedbenika koji pod sloganom slobode govora vrijeđaju osjećaje muslimana.“ Bez obzira na moju averziju prema Macronu i sličnim birokratima i bankaroidima iz briselske labratorije, ovu izjavu moram označiti kao sramotnu. Tim više, što Khabib svaki pokušaj smirivanja podivljalih islamista smatra vrijeđanjem „osjećaja muslimana“. Kad je Romejsko carstvo palo u dekadenciju, razoreno je od strane Turaka, a danas duhovno i moralno razvaljenoj Europi islam opet dolazi kao bič božji. Macron zaslužuje Khabiba. Zakon karme, uzroka i posljedice.
Sjećam se kad su devedesetih u Bosni mudžahedini Srbima odsijecali glave. Za Europu su oni tada bili „borci za slobodu“. Ovih dana ti „borci za slobodu“ strašno smetaju Europi. Uzmučili su se liberalni i ateistički „intelektualci“, pišu kako se mora stati na kraj islamizmu, kako će Europa biti izgubljena ako se ne odupre… Europa je već odavno izgubljena. Društvu koje troši milijune eura za maskiranje kućnih ljubimaca u „Noći vještica“ više nema pomoći. Postoji samo jedan način da se Europa spasi od islamista, da postane – islamska. Došao đavo po svoje kao u priči o Jack-o’-lanterni kojeg predstavlja ta bundeva koju nosite na praznim glavama. Pa, Europo, sretan ti „helloween“, bar dok ne počneš slaviti bajram!
Горан Шарић, ФБ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име