Међу 30 до сада објављених нацрта, уврстила је и предлог Живојина Петровића, под називом MOON ECO ALARM.

Како Петровић наводи, неке од највећих светских инвестиција су тренутно везане за свемирску-космичку индустрију, а у деценији која је пред нама се очекују велики помаци у тој области. Највеће инвестицији долазе из Америке, Кине, Европске Уније…

Пошто је инвестиција много, а идеја мало, он се одлучио да допринесе својом несвакидашњом идејом. Нуди решење у виду постављања аларма који би блинкао ако би загадјење било у порасту.

MOON ECO ALARM је зелени ласер јачине око 300 Кw који би могао да допре до Земље и буде видљив у пречнику од 3.000 км. Како би се добио ефекат блинкања, Живојин Петровић предлаже, да се по задатом алгоритму ласер помера и тако ,,обасјава – шара” целу површину Земље која је у том тренутку окренута ка Месецу, те би се посматрачу чинило као да нека лампица блинка.

,,За сада имамо само једну Земљу, а тренутно на њој црпимо природу 1,75 пута брже него што њен екосистем може да се регенерише. Поред тога, решавање еколошког проблема је постало круцијално и неминовно, како за живот, тако и за сваки даљи напредак у науци и технологији. Једна од највећих препрека јесте свакако и слабо развијена еколошка свест, како државника тако и огромног дела популације. Човечанство се суочава са катастрофалном еколошком ситуацијом и крајње је време да се укључи глобални Ецо Аларм на Месецу.“

Између осталог, била би то и зелена ,,лампица” која би мотивисала људе, посебно наше најмлађе, да се интересују за свемир, истражују, шире своје знање, креативно размишљају и можда поправе оно што смо ми покварили.

Идемо на Месец да спасемо Земљу! – поручује Живојин Петровић.

 

 

Драги читаоци, да бисте нас лакше пратили и били у току, преузмите нашу апликацију за АНДРОИД

 

 

serbiantimes.info

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име