Његово Преосвештенство Епископ хвостански и изабрани западноевропски г. Јустин началствовао је 21. септембра 2022. године, на празник Рођења Пресвете Богородице – Малу Госпојину, на светом евхаристијском сабрању у манастиру Раковици у Београду.

-Ми хришћани смо позвани да будемо управо онакви каква је била Богородица, која је у своју утробу сместила Несместивога. Позвани смо и да се упркос свим разликама, свим неслагањима и другачијим мишљењима молитвама и заступништвом Пресвете Богородице ујединимо у љубави, у смирењу, у радости, јер то је Јеванђеље овога дана, овог догађаја и ове личности коју данас прослављамо, Пресвете Мајке наше Владичице Богородице, истакао је владика Јустин и подсетио:

-Овде, у манастиру Раковици, служио сам своју прву архијерејску Литургију као новохиротонисани Епископ, а ево сада служим једну од последњих у својству викарног епископа, јер ме Црква шаље у Западну Европу на ново послушање, да тамо управљам Епархијом. Драго ми је што сам као прошле и године дошао овде и узео благослов од наших светих патријараха Павла и Димитрија.

 

 

ТВ Храм

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име