Одговарајући на новинарска питања у вези с пандемијом COVID-19 и ставом Цркве, надбискуп Атински и целе Грчке, Јероним, дао је следећу изјаву: „Од избијања пандемије COVID-19, наша Црква је заузела став како треба, свим силама да буде на страни одговорне грчке владе и грчког народа не би ли се сви заједно ефикасно супротставили овом националном искушењу.

Много тога смо постигли због тога што смо уједињени, и то увек у контексту одличне сарадње две водеће институције наше нације као и увек. Грчка је постала хвале вредан пример за све православце широм света, јер смо са осећајем патриотске дужности слушали стручњаке и заштитили врхунско добро човековог живота и здравља са најмање штете. Уосталом, без људи нема ни државе ни цркве.

Мисија Цркве није ништа друго него служити народу, и у жртви и у обиљу, имати безграничну љубав према свакој личности и њеном постојању. Данас, када се чини да пандемија поново прети нашој земљи, наша Црква мора поново да стане пред изазовом. И хоће. Уосталом, као и наши верни људи, који су, дисциплиновани и опрезни, следили упутства и препоруке надлежних здравствених органа. За опште добро. Тако да ће ускоро пандемија, уз Божју помоћ и уз кључни допринос науке, бити ноћна мора која је неповратно прошла уз најмање могуће трошкове за нашу домовину и наш народ.“

Грчка држава захваљује архиепископу Јерониму на позиву верника да се придржавају правила

На ванредном телевизијском састанку у уторак о случајевима COVID-19 у Грчкој Сотирису Тсиодрасу, представнику Министарства здравља за роман COVID-19, и заменику министра цивилне заштите Никосу Хардалиас, писмо захвалности је примио и архиепископ Атине, који је позвао вернике да се придржавају препорука стручњака.

 

 

 

Са енглеског превела Редакција ЧУДО

Драги читаоци, да бисте нас лакше пратили и били у току, преузмите нашу апликацију за АНДРОИД

orthodoxtimes.com

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име