Сећате ли се духовитих глава француских новинара које су летеле због мале шале на рачун пророка Мухамеда? Наравно да се сећате! О томе је брујао цео свет! Јадни новинари! Погибоше вређајући верска осећања муслимана. У сред Европе!

Е сад, да су се они ругали Христу, Дјеви Марији, Цркви, е то би било сасвим у реду! Јер, то је једна од кључних агенди модерног доба!

У романима, позоришним представама, филмовима, свештеници служе или за подсмех или за срамоту!

Или су недотупавни (иако је Богословски факултет један од најтежих!), или су развратни, пијани, неваспитани, алави на паре итд. И, је ли некада реаговао неко од силних заштитника ових и оних?

Није! Снимили су идиотску емисију о Владики Иринеју Буловићу!

Нико им, сем пар верујућих ентузијаста, није рекао ни СРАМ ВАС БИЛО! Лагали су и подметали у тој емисији, али нема везе! Они представљају белосветске лобије који штите наказност и ругају се свему што човека чини човеком!!!

Али, сада су превазишли чак и свој закржљали морал! Сада снимају серију која је нешто измeђу турске измаштане историје и индијских дебилних сапуница!

ДАКЛЕ, да би неко, ко се није претходно замонашио, а завршио је Богословију или Православни богословски факултет, постао свештеник и добио парохију, мора ступити у законити брак и тиме постаје кандидат за свештеника у који чин га може рукоположити само надлежни Епископ.

Нити овај „лепотан“ може бити свештеник било где, нити ова арапска конкубина може да му постане супруга, тј. попадија! Макар не по канонима Српске православне цркве!

Драга господо филмаџије, како би било. да вас ми, православни верници или Српска Православна Црква, мало тужимо зато што нам упорно, безобразно и безобзирно вређате верска осећања????

Јасна Поповић

 

9 KOMENTARA

 1. Треба их тужити, ово вређа мене као верника, јер је базирано на неистини, и оставља ружну слику о нашој вери. Треба их мало такнути, да знају где су им границе у стваралаштву и докле могу да иду. Кривотворење истине, вере, историје и наслеђа није вредно пара. Тим младим редитељима су, очито, паре прече од достојанства. И како се онда то они ,,боре силно за нешто’’? Овиме каљају образ и културним установама, и само праве већи раздор између вере и културе.

 2. Potpuno ste u pravu, ovo je tako sramno ruganje našoj veri. Prva scena je za mene bila veoma razočaravajuća, skrnavljenje crkve, Božijeg hrama… uvođenje vepra u crkvu i preskakanje svinjskog izmeta u porti… zaista za svaku osudu i veoma ponižavajuće. A mi… ćutimo.Mi kao potomci Svetoga Save trebalo bi da insistiramo na tome da se prekine emitovanje ove nakaradne cirkuske predstave. Bože oprosti nam.

 3. Narod NE reaguje, to je problem veći nego što je agenda da se pljuje po religiji. Muslimanska zajednica je to rešila brutalno, pale su glave a mi, možemo li oštro da reagujemo i tražimo ukidanje serije? Naravno da možemo ali hoćemo li samo tipkati po tastaturi i negodovati?

 4. ЈА ТО НИСАМ ГЛЕДАО АЛИ АКО ЈЕ ПОЛА ИСТИНА ОД ОВОГА ШТО ПИШУ – МНОГО ЈЕ . . . ОЧИГЛЕДНО СУ СВИ ЗАБОРАВИЛИ НА ШАРЛИ ЕБДО И КАКО СЕ ТО НЕСЛАВНО ЗАВРШИЛО

 5. Poštovana gospođo Popović, vaš tekst je prilično tendenciozan, netačan i nedosledan.
  U pitanju je humoristička serija gde su za glavne aktere izabrani pop i popadija, kao što su u stotinama drugih humorističkih serija glavni akteri bili lekari, poštari, sportisti, profesori, predsednici itd itd. Da li su svi oni trebali da se bude? Sveštenici su ljudi od krvi i mesa, grešni kao i svi mi drugi, sa manama i vrlinama… Na koji je način to sprdanje sa verom? Možda ima nekih gluposti u dijalozima i slično, ali ni po čemu ne vidi čak ni lošu nameru scenariste i reditelja, a kamoli svetsku zaveru protiv crkve, vas kao pravoslavke i vašeg voljenog episkopa Irineja.
  Spomenuli ste Šarli Ebdo. Nije ni za poredjenje. Karikaturisti su se izrugivali sa prorokom Muhamedom, a ne sa muftijom. Tako da mislim da je emitovanje neke serije u kojoj se vredja i izruguje Isus Hrist nemoguće u našoj zemlji, i mislim da je to dobro. Samo ću vas podsetiti da je pre nekoliko godina u NS zabranjena izlozba na kojoj je jedan od radova bila slika razapetog Isusa sa novcem u rukama… Ogičledno su zastupate mišljenje, priželjkujete ili podstrekavate neke nove teroriste koji će se ovoga puta osvetiti scenaristi i reditelju ove serije. Koliko je to hrišćanski ne bih komentarisao.
  Ako je u ovoj seriji sve neistina, oko čega se digla ovolika prašina medju sveštenicima. Jel vi ne znate kakvih sve sveštenika ima?! Od čega se oni brane, ako je sve neistina?! Bolje Vam je da se više ne oglašavate, ispadate smešni.
  Kako znate da neki „lepotan“ ne moze da bude sveštenik? I odakle vam pravo da Ninu Seničar nazivate arapskom konkubinom. Šte je tu arapsko, i zbog čega je ona konkubina ako uopšte znate šta to znači, a vidim da ne znate. Mogu jedino da zaključim da ste ljubomorni (što se tiče Nine, sigurno).
  Srdačan pozdrav!

 6. Sve to stoji sto pisete u komentarima o ovoj sramnoj seriji ali pitam vas sve da li znadete koliko srba gleda Zadrugu i ostale skatadne programe na tim silnim zaglupljujucim televizijama koje je blagoslovo neko dok je bio clan RRA

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име