Манастир на Принчевским острвима, посвећен Свететој Тројици, је комплекс манастира смештен на девет острва у Мраморном мору у близини града Мудрос на острву Лимнос у Турској. Овај манастир је један од најстаријих и има дугу и богату историју.

Манастир на Принчевским острвима је основан у 10. веку, а име је добио по томе што су га основала три принца из Kијева. Kроз векове је преживео разне изазове, укључујући нападе Турака и бројне природне катастрофе.

Манастир је изграђен на врху стеновитог брда и окружен је високим зидинама које су га штитиле од напада. Главни храм манастира је посвећен Светој Тројици, а ту су и капела Свете Барбаре и капела Светог Јована Kрститеља.

Овај манастир је познат и по својој колекцији икона и књига, као и по својој лековитој води. Посетиоци могу да уживају у лепоти манастира и околине.

Манастир на Принчевским острвима и даље игра важну улогу у православном хришћанству, а посетиоци могу да доживе јединствени духовни доживљај док посматрају невероватну архитектуру и уметност која се налази унутар овог светог места.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име