Свештеник Владимир Марковићем, из Верског добротворног старатељства Српске православне цркве, казао је да та хуманитарна организација у време ванредног стања има пет пунктова у Београду на којима дели храну својим корисницима и људима који живе на улици, а то су цркве на Бежанијској коси, у Жаркову, Звездари, Карабурми и централној кухињи и трпезарији у Француској 31.

Марковић је у Новом дану рекао да су у понедељак, одмах након увођења ванредног стања, уз кувани оброк подељене и намирнице и конзервирана храна.

„Поделили смо намирнице које су биле довољне да сви они који имају кров над главом припремају оброке код својих кућа до наредног понедељка, а они који живе на улици добили су конзервирану храну која би требало да им буде довољна до понедељка“, рекао је Марковић.

Верско добротворно старатељство (ВДС) је хуманитарна, добротворна организација која делује у оквирима Српске Православне Цркве. Основна сврха деловања ове добротворне организације је спровођење различитих хуманитарних активности, у циљу пружања помоћи свима којима је то потребно.

„У понедељак смо по други пут поделили намирнице и конзервирану храну, а вишедетне породице смо позвали да дођу у петак. Очекујемо у петак да ћемо уз намирице које ћемо им давати, поделимо и хигијенске пакете свима, захваљујући сарадњи са Фондацијом Ане и Владе Дивца“, казао је.

Каже да, иако имају залихе намирница за две недеље, помоћ је увек добродошла.

Марковић је рекао и да је отворено пет телефонских линија и организовано свештенство са вишегодишњим искуством, са којима ће верници моћи да разговарају у вези са духовним проблемима које имају.

„За оне који не могу до храма, не могу на причест, не могу да се исповеде, или имају неке страхове, сада могу да се јаве на пет бројева телефона које смо окачили на сајту спц.рс и старатељство.рс“, додао је.

Бројеви телефона су: 066 8000 010, 066 8000 011, 066 8000 012, 066 8000 013 и 066 8000 014.

Извор: Н1

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име