Гујон организовао нову акцију прикупљања помоћи за народне кухиње

Хуманитарна организација „Солидарност за Косово“, чији је оснивач француски хуманитарац Арно Гујон, организовала је нову акцију прикупљања помоћи Србима на Косову и Метохији. Oбезбеђена средства намењена су народним кухињама на Косову и Метохији у којима се сваког дана припреме и поделе оброци за више од две хиљаде људи. Гујон је на друштвеним мрежама објавио да је 240 донација преко пејпала стигло из Француске и других земаља, а да је у Србији више хиљада порука послато на 1033!

„Успели смо да скупимо трећину потребног буџета од 35.000 евра за нове пластенике, кошнице, као и за опрему за кокошињац. Сигуран сам да ћемо заједничким снагама у томе успети“, забележио је Гујон који је захвалио свима на солидарности и што су се одазвали његовом апелу, истичући да ће наставити да се обраћа свим људима добре воље како би сви заједно превазишли тренутну кризу.

„Ова криза је драстично смањила број донација на које смо рачунали за наше пролећне пољопривредне пројекте“, написао је Гујон у својој објави на Инстаграму уз фотографије народних кухиња „Мајка Девет Југовића“ са Косова и Метохије којима је намењена прикупљена помоћ. „Као што видите, кухиње вредно и безбедно раде не би ли људи имали топли оброк. Има људи који су гладни и када није ванредно стање, не смемо да их заборавимо“, поручио је француски хуманитарац.

Гујон је навео да је мисија његове организације на Косову и Метохији знатно отежана због епидемије коронавируса, али да ће пратити даљи развој ситуације и прилагођавати јој се. „Изузетно је важно да у данима када је свима нама тешко останемо солидарни са Србима на Косову и Метохији јер су они због тешких услова у којима живе и ширења коронавируса двоструко угрожени“, написао је Гујон.

Митрополија дабробосанска: Помоћ лицима којима је забрањено целодневно кретање

Православни центар за младе Св. Петар Сарајевски уз благослов надлежног епископа Хризостома покренуо је акцију чији је циљ да се старијим лицима олакша овај тежак период. Сву свомнасељу познајемо старије особе којима је ових дана кретање онемогућено. Молимо вас да их обавестите да на доле наведени број телефона могу да нам се јаве уколико им је потребна помоћ око набавке намерница, куповине лекова, плаћања рачуна исл – објављено је на сајту СПЦ

Разговори подршке са београдским духовницима

Осим поделе пакета са храном и хигијеном, Верско добротворно старатељство АЕМ организује и подршку духовника својим верницима који у току ванредног стања не могу да нађу подршку у храмовима. Сви они који се осећају усамњени, имају страхове и духовне проблеме могу да се јаве на наведене телефоне крај којих ће дежурати свештеници који су у свом богатом животу духовно руководили хиљаде верника.

Извор: Сајт СПЦ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име