Заупокојеном Литургијом којом је отпочео молитвени опроштај од сестре Софије Ињац, главног и одговорног уредника интернет портала и часописа „ЧУДО“, началствовао је протојереј – ставрофор Бранко Ћурчин уз саслуживање протојереја – ставрофора Илије Прола, протојереја Миленка Поповића, јереја др Угрина Поповића и ђакона Немање Пантића а уз молитвено присуство епископа топличког г. Петра (Богдановића), викара Његове Светости, протојереја Владана Симића, протојереја Благоја Катића, протојереја Дарка Јелића, јереја Стефана Тубића, јереја Лазара Мајсторовића.

Након Литургије служено је опело којим је началствовао владика Петар, преневши саучешће породици у име Његове Светости Патријарха српског др Порфирија (Перић), као и епископа Бачког, др Иринеја (Буловић), чијим благословом је и началствовао опелом, нагласивши у својој беседи битност службе људи који су дискретни у истицању битности посла који обављају за Цркву, а битност тог посла јесте велика.

Софија Ињац је била једна од тих тихих хришћана који нису махали својим подвизима пред очима света али су својим примером ширили Благу вест Јеванђеља међу својим сународницима, својим суграђанима, међу свима са којима су долазили у контакт.

Поворка туге је испратила Софију до капеле на гробљу у Темерину, где је након помена отац Бранко Ћурчин поновио изразе саучешћа породици у име Његовог Преосвештенства др Иринеја (Буловић), епископа Бачког присетивши се радосног карактера Софије Ињац која би сваку своју патњу конвертовала у радост својом чистом вером у Христа Исуса.

Последњи поздрав је био тропар Васкрса:

Христос васкрсе из мртвих, смрћу смрт уништи и свима у гробовима живот дарова.

2 KOMENTARA

  1. ВЈЕЧНАЈА ПАМЈАТ НОВОПРЕСТАВЉЕНОЈ НАШОЈ СЕСТРИ У ХРИСТУ СОФИЈИ. ОЧИГЛЕДНО, ЊЕНО ПРКОСНО ИСТРАЈАВАЊЕ БИЛО ЈЕ ЧУДО. САЈТ И ЧАСОПИС ПЛОД СУ ЊЕНЕ ВЕРЕ И ИСТРАЈНОСТИ. ЧУДО, КАКО ЈЕ ГОВОРИО СОЛЖЕЊИЦИН, ДОЛАЗИ САМО ОНИМА КОЈИ МУ КРЕНУ У СУСРЕТ. КРЕНУЛА ЈЕ У ОВОМ СВЕТУ, МНОГО ТОГА УЧИНИЛА ЗА БЛИЖЊЕ СВОЈЕ И ЗА МИСИЈУ ЦРКВЕ, А САДА БЛАГУЈЕ У ТИХОМ ПРИСТАНИШТУ ХРИСТОВЕ ЧУДЕСНЕ ВЕЧНОСТИ.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име