Ћирилизатор је додатак који можете инсталирати на свом претраживачу, и само једним кликом текстове који су писани латиницом пребацити на ћирилицу.
Ћирилизатор је додатак за веб прегледаче која омогућава да једним кликом укључите или искључите пресловљавање жељених сајтова са латинице на ћирилицу. Kада је укључен за одређени сајт, све странице на том сајту биће аутоматски пребачене на ћирилицу током текуће и свих наредних посета. “Одмах по инсталирању, програм је аутоматски укључен за неке од најпопуларнијих домаћих новинских сајтова и огласника”, наводи аутор.
Аутор овог програма је Јован Турањанин из Ниша. На Електронском факултету дипломирао је као инжењер електротехнике и рачунарства за рачунарство и информатику. Потом је стекао звање мастер инжењер електротехнике и рачунарства за рачунарство и информатику.

Ћирилизатор је тренутно доступан за кориснике следећих броwсер-а: Гоогле Цхроме, Мозилла Фирефоx, Мицрософт Едге, независно од оперативног система. Његово коришћење је потпуно бесплатно.
Линкови за инсталацију у зависности од прегледача:

Kада инсталирате додатак, у горњем десном углу појавиће вам се иконица за екстензију, где можете укључити Ћирилизатор.

 

naissus.info

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име