Јасеновац Српска рана која никад не може зарасти, треба опростити то је Хришћански, али се никад не сме заборавити, Срби требају да уче своје потомке о страшној жртви у крвавом двадесетом веку и страдању наших предака, а једина кривица и једини грех им беше у томе што су били Срби Православне вере.
Синоћ, после одгледаног филма, нисам био у стању да напишем никакав коментар, пошто ми је срце било сломљено а душа рањена, патњама и стравичном жртвом мог Српског народа који је је претрпео у крвавом двадесетом веку. У овом филму је приказан само један мали делић, патње, бола и страдања у Јасеновачком логору, приказана је љубав мајке према детету, сестре према брату, приказан је један мали део истине и трагедије који је задесио Српски народ. Само су Богу познате, муке патње и бол Српског народа који је доспео у Јасеновац, по званичним подацима тврди се да је у Јасеновцу убијено преко 700 хиљада, Срба, Јевреја и Рома, али поједини историчари тврде да та бројка достиже и до два милиона, пошто је у Јасеновцу било Срба из цијеле НДХ и Босне и Херцеговине. Оне жртве које су спаљиване у пећима од којих су правили сапуне, просто је немогуће утврдити њихово биолошко постојање. Било како било, седамсто хиљада или два милиона, то је бројка која пара свакоме уши, јер да је тај народ преживео данас нас Срба не би било седам милиона већ 17.
Као што је говорио блажено почивши патријарх Павле, ми морамо опростити, и ако то није лако, опростити злочинцу само може особа која је јака психички и која је на вишем духовном ступњу, тако да могу да разумем и све оне у чијим се срцима бес и мржња пројавила, према зверима а не људима, усташама који су стравичан злочин и покољ вршили над Србима.
Јасеновац треба да нас све опомиње, да више никад не дозволимо да се тако нешто понови, доста је било ћутања, ако ми не проговоримо камење ће повикати које је крвљу натопљено мученичком, доста су нас 75 година комунисти лагали, исти они комунисти који су у својим редовима примили све усташе, који су само капе променили и умјесто У ставили петокраку, а који су у својим срцима и душама остали усташе. Зато су комунисти вешто скривале и прикривале стравични злочин и геноцид који је учињен у срцу Европе. Зато ће Јасеновац за сваког Србина бити жива рана, која не може зарасти и зацелити се, али коју ћемо опростити, и показати свету, да смо у истину Божији народ нови Израиљ, и колико год нас буду сатанизовали, истина ће увек из мрака изаћи и све их демантовати.
Поклањам се мученицима Јасеновачким и молим им се да нам опросте што смо их толико времена држали у мраку заборава…Нек вам је слава и хвала, и нек ваша жртва и крв буде квасац за нова Српска поколења, која ће се поносити својим прецима, и поносно говорити и учити, Крст Христов нама је суђено носити.
СЛАВА ВАМ СВЕТИ МУЧЕНИЦИ.
Јеромонах Никита (Вулић)

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име