Ово дрво уједно је и парк који одржавају општинске службе које редовно секу гране које прелазе простор предвиђен за њега.

У Натали, главном граду бразилске државе Сверни Рио Гранде или Рио Гранде до Норте, на обали Атланског океана, расте једно невероватно дрво.

Само једно стабло индијског ораха покрива површину од 8.500 метара квадратних, и практично оно само представља мини шуму.

Ово стабло уписано је и у Гинисову књигу рекорда као највеће своје врсте, јер је око 70 пута веће од стандардног стабла индијског ораха, а његове гране достижу и до 50 метара дужине.

Невероватна величина овог стабла резултат је генетске мутације због које гране расту у страну, због тежине се спуштају на земљу и ту где грана додирне земљу – ствара се нови корен. Временом те гране које пусте корен постају секундарна стабла, која су заправо “клонови” изворног стабла.

Ово дрво уједно је и парк који одржавају општинске службе које редовно секу гране које прелазе простор предвиђен за њега.

Не постоје тачне информације о томе ко је и када засадио ово дрво, а локално становништво верује да је то био рибар Луис Инацио де Оливеира 1888. године.

Овај џин годишње произведе око 60 хиљада плодова.

 

Национална географија

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име