Једног дана долази време када вас више не занима да живите у прошлости, да се присећате прошлих тужби, да бројите коме и колико дугујете и да уживате у патњи…
Једног дана долази време када будућност и велики циљеви више нису толико важни, а њихово остварење је предуслов за срећу. Једноставно стичете безгранично поверење у Свет и апсолутно уверење да ће вам све проћи на најбољи могући начин. Све што вам је потребно оствариће се у своје време, то је већ у вашем животном програму. Све што није потребно елиминисаће се само од себе и отићи ће без трага…

Стање зрелости

Тада се окрећете садашњости и почињете да живите дубоко и испуњавате сваки свој дан смислом, акутно осећајући да је срећа сада.

Процене других људи престају да вам буду важне и занимљиве, престајете да радите нешто за представу – напротив, пажљиво штитите свој Свет од грубог мешања трећих страна. Имате шта да заштитите – и зато градите јасне личне границе – и свесно бирате кога, у ком својству и колико дубоко ћете пустити у свој простор.

Престајете да желите све ођедном – али се појављују ваше праве жеље – и већ вас само ишчекивање њиховог остварења испуњава благим трепетом, срећом и радошћу.

Ваша очекивања од људи нестају – дајете себи право и слободу да изразите своје жеље – и остављате иза њих исту слободу на било коју реакцију. Чак и оне које вам се не свиђају. Ако је вољена особа увређена или се удаљи од вас, не повлачите га на силу. Можете га волети и тако – увређено, разочарано, непријатно. Ово је такође слободан.

Пронађете свој омиљени посао – и време стане када сте страствени за њега, све около престане да постоји… Сваки посао постаје ваш омиљени, а ви у њега уроните са пуном посвећеношћу – уосталом, сваком речју и делом бирате како да испуним свој Свет.

Почињете да цените своје ресурсе – снагу, простор, време, новац – и не журите да их трошите ни на шта, само да попуните своју унутрашњу празнину. Знате шта желите, а свој живот испуњавате само најбољим за себе, ма како то изгледало из угла посматрача са стране.
Постајете пажљивији и осетљивији на своје здравље и емоционално стање, обратите пажњу на себе, дајте себи снагу и време за опоравак. Водите рачуна о себи и свесно себе стављате на прво место, схватајући да другима можете нешто дати само из испуњеног стања – а остати срећан и пун је најбоље што можете учинити за оне које волите.

Свесни сте и своје слободе и своје одговорности, јер оно што је ваш живот данас резултат је оних избора и прилагођавања који су направљени јуче. И бескрајно их је узбудљиво „дорадити“ или кориговати тако да свака нота звучи беспрекорно у свеукупној симфонији среће, љубави и обиља.

Сваки дан постаје све дубљи и јединственији, све испуњенији љубављу и нежношћу – чак и у малим стварима. Успорите, не журите нигде и имате времена да уживате у ономе што се дешава у вашем животу – јер се то дешава само за вас!

У свом животу стално осећате присуство водеће Више силе, која настоји да испуни ваш живот добрим – и не морате то да заслужујете, само треба да се отворите и верујете… Ово Присуство љубави је увек са тобом, сваки минут, сваки тренутак живота. Осећате се као вољено дете Универзума.

И тада сваки дан почиње да буде испуњен смислом. Схватате да сте Господарица свог живота и живите га, свој јединствени и непоновљиви живот, стварате свој Свет са љубављу. Није важно шта је било јуче или шта доноси сутра, важно је шта је сада…

Ово стање називам Уздизањем до зрелости…

Тамара Аркхипова

bebamur.com

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име