Пољопривреда у средњем веку (фото Википедија)

Пољопривредни производи

Производња у Србији током средњег века базирала се на пољопривреди.

За прераду су се користиле сировине попут лана, хмеља или конопље, а ратари су гајили, пре свега, купус, лук, боб и сочиво.

Велика пажња посвећивана је виновој лози, па су прошириване површине под виноградима.

Према сачуваним историјским подацима јабуке, крушке, шљиве, трешње, вишње и ораси спадали су међу најраспрострањеније врсте у нашој земљи.

Обиље понуде на сеоским и градским трговима сведочи о развијеној и разноврсној сточарској производњи. Највише смо извозили месо и млечне производе.

Магазин Политика

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име