Upoznao sam Elenu Getsadze na aerodromu Tbilisi. Ta žena mi je privukla pažnju jer se prekrstila celivajući ikonu Starca Gavrila. Ovo se desilo 2015 godine. Prišao sam joj i razgovarao sa njom. Oboje smo se složili da svi mnogo vole starog Gavrila, a drugačije i ne može. Tako sam joj poklonio sveto ulje i ikonu osvećenu na moštima Sv. Gavrila. A onda mi je ispričala događaje koji su ostavili dubok utisak na mene i koji su ojačali moju veru u Svevišnjeg Boga. Evo zašto ću sve podeliti sa vama dragi moji čitaoci.
Elena Getsadze
Februar 2010 godine, moj najmlađi sin se onesvestio u školi. Učiteljica je pozvala hitnu pomoć i dete je na vreme odvedeno u bolnicu. Kada sam stigla u bolnicu i videla sina u ovako ozbiljnom stanju i sama sam se onesvestila. Kada sam shvatio da sam video sveštenika u plaštu kako pomaže medicinskoj sestri nešto. Iznenada me je pogledao i rekao mi da me čeka u Samtavrou. U tom trenutku nisam obraćao pažnju na njega i njegove reči.
Ubrzo mi je prikazan skener koji je saznao da je moj sin imao tumor na mozgu sa metastazama. Doktori u toj bolnici nisu mogli da imaju operaciju mozga i savetovali su nam da prodamo sve što imamo i odemo u Nemačku ili Izrael na medicinsku negu. Sve ovo me je dovelo do očaja. Već sam razmišljao da prodam sve i odem u Nemačku a onda sam video sliku koja je bila na zidu ambulante. Čovek koji je pomogao medicinskoj sestri bio je na toj slici. Pitao sam ko je on, a oni su mi odgovorili da je reč o starcem koji je imao duhovne darove i čiji se grob dešavaju mnoga čuda. Izgubila sam glas i nisam mogla da kažem doktorima da sam ga videla u bolnici. Odlučio sam da odmah odem u Mtskhet.
Kada sam pitao gde je starčev grob, rekli su mi u gradu Mtskheta, u manastiru Samtavro. Samtavro… To sam čuo od jednog starca iz bolnice. Sada shvatam. Nisam oklevao ni sekundu i odmah sam se uputio ka starčevom grobu. Kad sam stigao iznenadio sam se koliko je vernika bilo na njegovom grobu. Molili su se na kolenima i krstovima i prstenovima dodirivali grob. Zamolio sam starca da nam pomogne da prodamo sve naše stvari i kuću i da što pre odemo u Nemačku na operaciju.
Moj sin je bio jako loš sledeći dan. Onesvestio se i morao je biti prebačen u bolnicu gde su mu dali mnogo jakih lekova. Insistirao sam da mu opet skeniraju glavu da vidim koliko brzo bolest napreduje. Pa su mu opet skenirali mačke. Vreme je prolazilo i rezultati su kasnili pa sam se mnogo brinuo. Iznenada dobio poziv načelniku službe. Bio sam prestravljen kada sam ušao. Ali doktor mi je rekao da ima dobre vesti, da je moj sin dobro i da nema tumor ni metastazu, a ovaj fenomen ne može da objasni. Još dva puta su mu skenirali glavu i potvrdili da je sa mojim sinom apsolutno u redu.
Bio sam presrećan i video sam našeg starca Gavrila kako se smeje i ponovo nas blagosilja. Ispričao sam ovaj događaj lekarima i medicinskim sestrama, a oni su plakali i zahvaljivali Bogu za ovako veliko i neočekivano čudo.
Posle ovog čuda počeo sam da idem u crkvu. Sada svaki dan zahvaljujem Starcu Gavrilu i čitam Akatist ovom velikom podvigu pomažući ljudima u nevolji i moleći se Bogu za nas u Carstvu Nebeskom
Elena Getsadze

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime