Марта 18ог Црква прославља откривање моштију великог светитеља и чудотворца нашег времена, Светог Архиепископа Луке Кримског (Војно-Јасеницког). На дан Његове Славе, читаоци сајта Православие.ру испричали су своја сведочанства чуда које је учинио Свети Лука Кримски.

Олга Валериевна – “Осећала је да је неко оперише”

Драги уредници, велико вам хвала и дубок поклон вама, који у бескрајној интернет мрежи представљате острво Православне Вере и спасења. Ми много поштујеме Светог Луку Кримског и хтели би да поделимо са вама наша искуства.

Моја тетка целог живота пати од веома јаких болова проузрокованих мигреном. Свакога дана је пила велики број лекова да би ублажила неподношљив бол.

Испричали смо јој о Светом Луки Кримском и дали јој филм Светитељи XX века. Она је плакала и љубила икону и молила светитеља да јој помогне. Тако је много ноћи молила светитеља, а после месец дана наш пријатељ је донео свето уље и икону освештану на моштима Светог Луке. Моја тетка је помазала уљем болно место и сваког дана се молила додирујући главом икону.

Једнога дана када смо се пробудили испричала нам је шта јој се догодило. Као што је то радила и раније, молила се Богу увече пре одласка у кревет, помазала болно место светим уљем, додирнула икону главом, легла да спава, и…

Након тога, каже да је осетила како јој неко оперише главу. Осетила је да су јој главу намазали нечим, отворили, и извадили нешто. У почетку је много болело, али се бол смањивао, током ноћи глава је болела као да гори, а ујутро бол је комплетно нестао.

Од тада је прошло око пола године, а она више нема мигрену и не узима лекове, слава Богу.

Наше четврто дете смо назвали Лука. За време трудноће сам се молила Светом Луки да све буде у реду и тако је било. Веома смо захвални Светом Луки и молимо га да се моли Христу Богу за нас!

* * *

Екатерина Филатова – “Као доктор, ја знам да је ово скоро немогуће”

Желела бих да вам испричам како је Свети Лука помогао мом сину. Мој син је имао килу, а ја сам имала свето уље Светог Луке у кући. Молила сам се светом хирургу Луки и помазала сина светим уљем.

Следећег дана кила је нестала! Као доктор, ја знам да је то скоро немогуће. Али као Хришћанка ја знам да оно што је немогуће за човека за Бога је могуће. Слава Богу на свему!

* * *

Елена Капулин – “Операција је отказана, а тумор је проглашен доброћудним“

Пре три године по трећи пут сам добила дијагнозу да имам тумор. Доктори су ми рекли да треба што пре да будем оперисана. Била сам преплашена.

Свакога пута када сам долазила у Цркву клањала сам се икони Светог Луке и Његовим моштима. После недељу дана сам се причестила и отишла у болницу на снимање. Доктор је био изненађен и рекао ми да немам злоћудни тумор, већ пост-оперативну промену на ткиву.

Операција је отказана, а тумор је проглашен доброћудним, Слава Богу и Светом Луки.

* * *

Наталија Попова  – “Рекао сам да ћу се ја побринути за то! “

Мој кумић је рођен болестан и то је био велики ударац за његову целу породицу. Дечак је прошао многе операције, а већину њих пре навршених 18 месеци. Наравно, тражили смо помоћ од Господа, Мајке Божије, и Светитеља.

Чула сам за Светог Луку Кримског, али нисам била навикнута да се њему молим. И одједном сам схватила да често целивам његову икону у цркви и осећам као да ме пита зашто не тражим његову помоћ.

Много смо се бринула за дечака, али ја сам била убеђена да ће све бити у реду. Након гледања документарног програма о Светом Луки моје молитве њему су постале усрдне. Сањала сам да ми је Свети Лука Кримски рекао да ће помоћи дечаку. Надала сам се да ће се то остварити.

Прве три операције су биле успешне, али када је требало оперисати главу доктори нису обећавали добар исход, али ја као да сам чула Светог Луку Кримског да каже да ће се он побринути о томе.

Операција је била веома успешна слава Богу, Мајци Божијој, Светом Луки Кримском, и свима Светитељима. Дечак се опоравио врло брзо. Још неколико операција су му заказане, али знам да ће бити све у реду!. Од тада се непрестано молим Светом Луки Кримском за помоћ!

* * *

Светлана Садчикова – “Он помаже докторима приликом операција”

Хвала хиљаду пута! Увек се молимо Светом Луки Кримском за наше ближње и он увек помаже. Он помаже докторима приликом операција и зато му неизмерно хвала!

Превод са енглеског: чтец Владимир (Србљак)

 

volimpravoslavlje.com

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име