Један монах у манастиру Ватопеду (Света Гора) страдао је од страшне зубобоље. Било је око поноћи. Време када оци одмарају. Имамо зубара у манастиру. Није хтео да га буди.

Покушавао је да издржи до 4 када удара прво звоно. Међутим болови су били страшни и сви имамо искуство колико је тешко када зуб заболи. Док је седео и молио се чекајући звоно за буђење после кога би пошао по зубара, једна монахиња стаје испред њега и закрштава му зуб. Бол одједном нестаје… Ово се десило сада, ових дана.
један други монах био је болестан и добио је лек у манастиру. На жалост манастирски лекар није био стручан и лек би му нашкодио.

Звони локални манастирски телефон и болесни монах подиже слушалицу. Беше један достојанствен женски глас. Отац је био изненађен, јер телефонска линија није била повезана са глобалном мрежом. Персирајући му женски глас је наставио: „Оче молим вас немојте да узимате тај лек јер ће вас довести у опасност“. Позив је био завршен. Следећег дана у Манастир је дошао доктор специјалиста из света и каже болесном оцу: „да си узео овај лек био би мртав у року од 10 минута“.

Ово су неки знаци Госпође Богородице која је са нама и у коју се надамо. Многи се питају зар није у опасности сада тамо (у манастиру)?

Смирено вам кажем, нисмо у опасности. Нека раде шта хоће Пресвета је наша заштитница, Војвоткиња која се бори за нас. Она ће као права мајка да нас покрива и помаже, јер је Мајка свих Хришћана.

Њеним светим молитвама помилуј на Боже. Амин.


Крај беседе Игумана Јефрема Ватопедског коју је изговорио на Кипру 05.10. 2019. год.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име