Ове године бајкери из клуба Road Guardian из Ниша нису могли да организују и традиционално дружење са малишанима у костимима Деда Мраза, али истичу да су и поред епидемиолошке ситуације успели да припреме и уруче пакетиће деци која су на лечењу у Дечијој хемато-онколошкој клиници и ученицима специјалне школе „Царица Јелена“.

Већ неколико година чланови мото-клуба из Ниша уочи Нове године организују хуманитарне акције, како би улепшали празнике најмлађима.

Збод ковида ове године је било теже организовати акцију, а оно што им је посебно недостајало је, кажу, дружење са децом.

Успели смо да донирамо Дечијој хемато-онколошкој клиници пакетиће намење деци која се налазе на клиници и апарат за безконтактну дезинфекцију руку. Особље клинике нас је као по обичају примило срдачно, али због епидемиолошке ситуације остали смо ускраћени времена проведеног са децом, односно личног уручивања пакетића. Раније смо проводили по цели дан играјући се са њима, а ове године смо оставили пакетиће у холу клинике, где ће након третмана дезинфекције бити подељени деци – истичу.

Пакетиће су бајкери у костимима Деда Мраза поделили и Основној школи „Царица Јелена“, али такође кажу да их деца на додели нису дочекала због вируса, већ су поклоне дали директору и његовим сарадницима.

Договорили смо се са директором да пакетиће преузму родитељи приликом уручивања ђачке књижице – додају бајкери.

Мото-клуб Road Guardian у Нишу постоји скоро деценију, кажу да их је двадесетак и да већ неколико година организују добротворне акције у Нишу, међу којима је и сакупљање новца за „Банку доброчинства“, подела пакетића деци за празнике, како у центру Ниша, тако и на клиници и школи и најављују да ће наставити са хуманитарним акцијама.

 

 

Јужне вести

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име