Петербуршка епархија замолила клирике и мирјане да се односе према решењу са разумевањем

13. април 2020. ПРАВМИР. У свим храмовима Санкт Петербурга од 14. до 19. Априла богослужења ће бити служена без учешћа парохијана. Ово решење донела је Петербуршка епархија.

У обраћању настојећег архијереја митрополита Варсонофија ка верницима наглашено је да ситуација са ширењем корона вируса сваким даном се погоршава. Притом у Санкт Петербургу није могуће у потпуности придржавати се санитарних норми током празника, будући да је много парохијана, а храмова, нарочито у приградским насељима, нема довољно.


Од 14. до 19. Априла на богослужењима моћи ће да присуствују само свештеници, појци, радници храмова, волонтери и сниматељске групе које ће преносити службе путем видео снимка.


«Дата мера је неопходна и нико не би посегао за њом да је постојала макар мала могућност другачије поступити. Господ нас, како видимо, испитује. Коме је храм драг мора истрпети тугу и бити стрпљив да би, када се све заврши, са већим усрђем посећивао богослужења и више ценио могућност молити се слободно у дому Божијем», —рекао је митрополит Варсонофије.


Он је замолио клирике и мирјане да се односе према решењу са разумевањем.
Раније су Москва и московска област решили да богослужења Страсне седмице и Васкрса одрже без присуства парохијана у вези са захтевима санитарних власти.
В Петербурге закроют храмы для прихожан на Страстную седмицу и Пасху
13 апреля, 2020. Новостная служба

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име