Најбоља филмска остварења инспирисана истинитим причама су одувек била омиљена публици, а ово су пет највреднијих. Ако сте већину гледали још боље, али обавезно комплетирајте колекцију и одгледајте све препоручено.

„Into the Wild“ (2007)

Прича о лику који одлучи да се потпуно одвоји од свих цивилизацијских тековина и истражује живот на начин на који то не може у урбаним срединама. Осим необичних момената духовне спознаје, код овог филма ће вас очарати и призори природе због којих стаје дах. Christopher McCandless жртвује свој лагодан живот и путује до Аљаске, а одатле је на вама да погледате.

„Schindler’s List“ (1993)

Овај филм се заснива на причи о Оскару Schindleru, нацисичком бизнисмену који промени мишљење о идеологији коју првобитно заступа и успе да спаси преко 1.000 људи од Холокауста. „Шиндлерова листа“ је покупила Оскаре за најбољу режију и филм и то потпуно заслужено, филм је перфектан!

„A Beautiful Mind“ (2001)

 

John Forbes Nash Jr је геније који је парадигма за ону чувену „танка је линија између генијалности и лудила“. Гледаоци завирују у живот надарене индивидуе, којој способности представљају терет. Осим изванредног ума, Nash има шизофренију која много утиче на његов персонални живот и односе.

„The Pianist“ (2002)

The Pianist  је режирао Роман Полански и главну улогу игра дивни Адриен Бродy. Радња прати живот пољског пијанисте Wladyslawa Szpilmana који се бори да преживи деструкцију Варшаве током Другог светског рата. Филм је освојио три Оскара.

„12 Years a Slave“ (2013)

-Биографска драма прати живот Solomona Northupa слободног афро-американца, који је киднапован и продат у робље 1841. године. Филм је освојио Оскара за најбоље остварење и био много коментарисан у јавности због свог реалистичног приказа радње.

 

NOIZZ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име