Микроскопска ташна величине 657 х 222 х 700 продата је на аукцији за 63.750 долара. Студио који је направио познат је по контроверзним и бизарним креацијама, попут патика са људском крвљу, џиновских црвених чизама и колоњском водом мириса ВД-40.

„Довољно уска да прође кроз иглене уши, ова ташна је толико мала да ће вам требати микроскоп да је видите“, навео је модни колектив МСЦХФ из Бруклина.

Једва видљива голом оку, флуоросцентна зелена ташна базирана је на популарном „Луј Витон“ дизајну, али је израдио бруклински студио.

Предмет је направљен уз помоћ двофотонске полимеризације, технологије која се користи у 3Д штампи изузетно малих пластичних делова. Ташна је продата заједно са микроскопом опремљеном дигиталним екраном кроз који може да се посматра.

Промотивни снимак показује дизајн у много крупнијем кадру, на ком се јасно види монограм „Луј Витон“, а модел ташне која је послужила за узор продаје се између 3.100 и 4.300 долара.

„Сатанске патике“ и колоњска вода мириса ВД-40

Студио МСЦХФ познат је по својим контроверзним дизајнима одеће, али пре свега обуће.

Тако је компанија „Најк“ тужила модни студио због „сатанских патика“, серија од 666 модификованих пари „најк“ патика са капљицама праве људске крви. Спор се на крају завршио ван суда.

Пре две године поцепали су четири „биркин“ торбе, да би од њих направили сандале, које су продавали за 76.000 долара за пар. Недавно су патентирали „велике црвене чизме“ – комично смешне гумене чизме које носе Доџа Кет, Иги Азалеа и друге познате личности.

У жижу медијске пажње доспели су и правећи патике које су имале свету водицу у ђону на пети, као и колоњску воду која мирише на ВД-40

 

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име