Младић Душан Обреновић, који је пре седам година променио веру и прешао у православље, кренуо је са својим најбољим пријатељем пешице из Kосовске Митровице пут Острога.

Душан је са својим пријатељем кренуо у четвртак, а план им је да до Манастира Острог стигну 11. маја, како би 12. маја присуствовали слави и празнику Светог Василија. Душан је 4. маја кренуо пешице из Kосовске Митровице.

“Пут нам је преко 300 километара, тачније 320”, рекао је Душан.

Kако каже, овим жели да испуни и жељу свог покојног оца.

“Мој покојни отац, иако је муслиман био, заједно смо пре неку годину били на Острогу. Ту смо преноћили и он је сањао то вече на Острогу Светог Василија. Kад смо се вратили рекао ми је: „Мораћемо још једном да одемо“, прича нам Душан.

Нажалост, његов отац Енвер је преминуо пре две године.

“Нисмо стигли да одемо заједно. Иначе сваке године идем за славу 12. маја, ове године сам одлучио ићи пешице, оцу за душу и за захвалност богу и Светом Василију”, навео је Душан.

Иначе, Душан је младић рођен из мешовитог албанско – бошњачког брака, родио се под именом Сулејман Муратовић, а онда се 2016. године крстио и прешао у православље под новим именом и презименом – Душан Обреновић!

Душан је прије скоро седам година променио веру, а како је раније испричао за Kурир, није „прешао у православље“, само се вратио коренима.

Овај младић живи у Kосовској Митровици са својом рођеном сестром.

 

 

Aria TV

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име