Ученици тима Републике Србије освојили су три медаље на једном од најпрестижнијих светских такмичења из математике за ученике средњих школа – 14. Румунски мастер у математици у Букурешту, саопштило је Друштво математичара Србије.

Екипа Србије је у свеукупном пласману заузела четврто место у конкуренцији од 90 ученика из 16 земаља света на надметању које се одржава од 27. фебруара до 4. марта.

Гвозден Лапчевић и Матеја Вукелић освојили су сребрне медаље, Вукашин Пантелић узео је бронзану, док је Александар Вишњић добио похвалу, као сви остали ученици Математичке гимназије у Београду.

Поред награђених ученика, саставни део екипе Србије чинили су и ученици Андрија Живадиновић из Гимназија „Светозар Марковић“ у Нишу и Вукашин Ђиновић, ученик Гимназије „Јован Јовановић Змај“ из Новог Сада.

Тим Србије на 14. Румунском мастеру у математици предводили су др Миљан Kнежевић и Милош Милићев са Математичког факултета Универзитета у Београду.

Ученици и професори су се захвалили на помоћи приликом организовања учешћа и припрема за ово веома важно такмичење Друшту математичара Србије и руководству Математичке гимназије у Београду, наводи се у саопштењу.

Извор: ртс

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име