Сузан је сестра у Христу која служи казну у државном затвору у Тексасу.

Она пише: „Сањала сам о пуштању на условну слободу – шта бих прво јела и на крају да бих се добро наспавала. Сада сањам да коначно чујем Божанствену Литургију, доживим Тајну Евхаристије… Молим се за своје крштење и миропомазање.”

Сузан се озбиљно сударила са стварношћу када је дошла у затвор. Питала се шта је недостајало у њеном животу, шта ју је довело тамо и почела је трагање за дубљим смислом и истином.

„Кроз ноћну мору доласка у затвор, чврсто сам се држала своје вере. Овде има много верујућих, али затвор није Божија кућа; то је Његово бојно поље. Сваки дан сам плакала у безнађу и очају. Још нисам знала како да се молим, али Бог ме је водио“, написала је Сузан.

Сузан је видела празнину у програмима протестантске цркве и била је очајна да пронађе њен пут. Научила је библијски грчки како би проучавала оригинални текст Новог завета. Иако је сада могла да чита Света писма на два језика, схватила је да јој је и даље потребна помоћ да их разуме.

„Добро се сећам молитава Господу, да ми пошаље некога да ме води. Бог ме је волео довољно да одговори на моје молитве тако што ми је послао Православну хришћанску затворску службу. Они су помогли да се разоткрију слојеви праве и древне Вере. Чинећи то, открили су све повређене и сломљене слојеве моје душе да бих заиста била излечена Богом.”

„Ово путовање ми је дало самопоуздање и веру да се вратим на колеџ; дипломираћу и бити сертификовани помоћни правник ове године, каријера коју планирам да наставим када будем пуштена на условну слободу, ако би била Воља Божја.”

Православна хришћанска затворска служба, као служба Сабора православних епископа САД, спроводи у дело Христову заповест да га ’посетимо‘ у затвору (Матеј 25:36) уз директну подршку појединаца попут вас. Молимо вас да задржите људе као што је Сузан у својим молитвама.

Догађаји попут овог, који мењају живот, дешавају се сваког дана јер је Христ увек ту за оне душе затворене у тами затвора.

ИЗВОР: https://theocpm.org/2020/10/12/susans-story-how-ocpm-transforms-lives/?fbclid=IwAR1qRo9W6t0zH8Y5u33ko9OrbRwWLHZHenqoBLWmBpPcDerEwRD-9YA-yWw

ПРЕВОД: Давор Сантрач

Објављено: На Светог Василија Острошког 2022.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име