Мир Божији, Христос се роди.

На Туциндан, дан у очи Бадњег дана, најбољи тенисер свих времена и тренутни број један светског тениса Новак Ђоковић, налази се у притвору, на аеродрому у Мелбурну.

Најпре, Новаку није допуштено да напусти авион, затим је два сата провео у царинском простору, да би касније био одведен под пратњом у имиграциони притвор, где је испитиван готово седам сати. Одузет му је мобилни телефон, а испред просторије у којој је затворен постављена су два полицајца.

Сам против глобализма, корпоративне дубоке државе, светске завере, великих компанија и барем тренутно, против владе Аустралије, један млад човек, спортиста, наравно Србин.

Ником одавде то више и није чудно.

Срби из Републике Српске су први белци, Европљани, који су пуцали у Американце и НАТО војнике, неколико година касније, и саму Србију је напао исти војни савез и бомбардовао без дозволе Савета безбедности. Буквално смо се први супротставили Новом светском поретку. Нешто раније, Срби су једини који су рекли не, најпре Хитлеру, а затим и Стаљину. Пуцањ у Аустроугарску, дело је такође једног дечака, песника, Србина. Прве поразе, тој аустроугарској војсци нанели су Срби. Четири царства сломила су копља на нама.

Данас се глобални светски поредак налази пред највећим искушењем које је имао, и опет је камен спотицања  један Србин.

Ово је једини начин да се Ђоковић заустави, изјавио је Владимир Штимац, легенда наше кошарке. Срђан Ђоковић је рекао:Ово није само борба за Новака, ово је борба за цели слободарски свет. Отац Ненад Илић написао је на свом фејсбук профилу Новак Ђоковић je лице слободног света, шта год да буде, Ноле је победио. Ја ћу додати: „Слобода се данас пише – Новак Ђоковић.“

Да подвучем још једном, овде уопште није реч о томе да ли би се требало вакцинисати или не, реч је о поштовању слободе сваке људске личности, и још апсолутне тајности наших здравствених картона. Нико, апсолутно нико, нема право да узурпира наше здравствене картоне и наруши тиме однос пацијента и лекара. Овакав закон важи у готово свим земљама света.  Ако је укинут, укинута нам је и слобода избора, а наша лична приватност више и не постоји.

Даље, зар заиста постоји неко на свету ко мисли да Новак Ђоковић нема апсолутно најбољу здравствену негу? Да нема у свом тиму апсолутно најбоље лекаре које један човек може себи да приушти?

Какав тим стоји иза имена Новака Ђоковића?

Који су ти лекари у његовом тиму, и да ли би они ризиковали своје репутације, на начин на који је и Ђоковић ризиковао своју каријеру, говорећи нешто у шта нису потпуно сигурни?

Да ли би добитник Нобелове награде из области медицине Лук Монтање, заједно са проф. Хенријем Жаком говорио против присилне вакцинације и тиме ризиковао своје , највеће могуће научно знање, звање нобеловца?

Како да ми који се не бавимо медицином, одговоримо на ова питања? Једино позивајући се, опет, на Новака Ђоковића, узимајући у обзир његов неприкосновен ауторитет, његов тим лекара и информације које су њему доступне. А верујем да Новак Ђоковић свакако има више информација од нас.

Новак Ђоковић је милионер, могао је да купи потврду о вакцинацији.

Уосталом, лично познајем многе људе који су купили потврду о вакцинацији.

Он то није желео да уради, није чак желео ни да се јавно изјасни као антивакцинаш. Једноставно, одбио је да говори о томе да ли је вакцинисан или не.

Сада су на потезу глобални моћници и светске владе које пандемију и смрт много људи користе у политичке сврхе. Јер поред болести и опасности од короне, која је реална, постоји и политички део пандемије.

Поред тога што је највећи тенисер свих времена, Новак Ђоковић је и неколико пута проглашаван за најбољег спортисту планете, испред Надала и Федерера, Месија и Роналда, и НБА звезда Стефана Карија и Леброна Џејмса.

Зато свака његова реч и поступак имају  посебну тежину.

На крају, у освит Бадњег дана, епилог борбе слободног човека је следећи: Новаку Ђоковићу је забрањен улазак у Аустралију и биће депортован. Човечанство се полако претвара у савремени концентрациони логор. Људска права и слободе се укидају, а све под изговором борбе против пандемије.

Да ли је овим чином влада Аустралије показала да је закон исти за све, или да је турнир боље, беспрекорније организован? Наравно да није тако.

Ђоковићу није омогућено да брани титулу на Аустралијан опену, који у оваквим условима, ја и нећу гледати. Миша Зверев, Рафаел Надал, Данил Медведев или неко четврти, освојиће Аустралијан опен, али да ли ће та победа бити заиста валидна? У историји спорта ће остати забележено да највећи тенисер свих времена није учествовао на турниру јер му није одобрена виза.

Овим чином Новак је ризиковао читаву своју каријеру, јер све ово се може поновити на сваком следећем турниру, али је заувек постао икона слободног света, наш понос и вечна инспирација, као и уосталом читав наш слободарски народ.

Показао је да спортиста није гладијатор, роб у модијалистичком концепту где се професионални спортисти експлоатишу као роба.

Новак је данас, на Бадњи дан, исписао нову, другачију историју спорта.

 

Мир Божији, Христос се роди

Заиста се роди Христос

 

 

 

 

1 KOMENTAR

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име