Вакцинација није толико богословско или црквено питање колико медицинско-научно, стоји у саопштењу Синода Грчке православне цркве

Синод Грчке православне цркве саопштио је да у вакцинама против вируса корона у употреби у Грчкој нема ембрионалних ћелија и да је вакцинација слободан лични избор сваког човека и да не значи „одступање од праве вјере и живота“.

„Синод пажљиво надгледа вакцинацију преко Синодалног одбора за биоетику, од ког стално добија извјештаје о свим дешавањима. У том смислу, Свети синод обавештен је да, према резултатима истраживања, вакцине против ковида-19 у употреби у нашој земљи не изискују употребу култура ембрионалних ћелија за своју производњу“, наведено је у поруци Синода достављеној РИА Новости.

„У вези с горе наведеним, Свети синод понавља – нарочито оним својим члановима који су осетљиви у погледу сценарија претњи и опасности заснованих на једностраним и непровереним информацијама, било новинарским, у основи с интернета, било на предрасудама – да вакцинација није толико богословско или црквено питање колико медицинско-научно, и да представља слободан лични избор сваког човека у општењу са својим љекаром. Примање вакцине не представља одступање од праве вере и живота“, каже се у саопштењу Синода.

 

 

Стање ствари

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име