Дигитална интерактивна изложба ретко виђених кодекса, докумената и предмета који се чувају на Светој гори, која је свемушка монашка заједница северне Грчке, отворила се за јавност у петак, 16. октобра, у Атинској концертној дворани.

Изложба „Прелазак у светлост“ обухватила је дигитализоване предмете који се протежу на око хиљаду година постојања те историјске енклаве из неколико њених манастира.

Посетиоци ће такође имати јединствену прилику да сазнају о свакодневном животу монаха на Светој Гори, јер је то такође мање познато, у овом кратком времену све то биће приказано јавности (до 24. октобра).

Mt. Athos Digital Arc“ завршен је током четири године уз суфинансирање Европске уније и NSRF фондације. Обухвата дигитализоване слике рукописа, изузетних уметничких дела, 3Д моделе цркава на Атосу, презентације манастира и апликације у образовне сврхе.

Пројекат је користио платформу за учење на даљину Moodle за стварање образовних садржаја.

Пројекат Арк је начин Светогорске комуникације са друштвом, рекли су представници тог пројекта, посебно са младим људима који су упознатији са дигиталним медијима.

 

 

 

Са енглеског превела Редакција ЧУДО

Драги читаоци, да бисте нас лакше пратили и били у току, преузмите нашу апликацију за АНДРОИД

orthodoxtimes.com

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име