Један од најзначајнијих српских дечјих песника, Љубивоје Ршумовић, који данас пуни 81. годину, поручује да људи, да би били дуговечни треба да имају добру душу и слабо памћење.

„Кажу да је за дуговечност потребно имати добру душу и слабо памћење. Наравно, са душом се треба некако договорити, а за памћење нас природа натера у овим годинама. Ја сам данас навршио 81. То је моја порука људима – да виде како ће се договорити са душом, да то некако регулишу“, поручује он.

Ршумовић је рођен у златиборском селу Љубишу 3. јула 1939, а школовао се у родном месту, Чајетини, Ужицу и Београду. Родно село и Златибор били су му инспирација за многе дечје песме.

Дечјим песништвом почиње да се бави под утицајем Душка Радовића, кога је упознао док је у Београду студирао Филолошки факултет. Био је уредник на Радију и Телевизији Београд, аутор је бројних дечјих емисија („Хиљаду зашто“, „Хајде да растемо“, „Фазони и форе“…). Бројне његове песме ушле су у антологије, а  захваљујући дечјем хору „Колибри“, певају се и данас.
Спутник

1 KOMENTAR

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име