Данас имамо малу, а велику представу. Како ,,ревносни“ хришћани одбијају покајнике и новозаинтересоване од Цркве, па и Бога. Нови фарисеји. Идемо.
Давиде, да видиш само ово психолошко лицемерје. Демони не могу ући са нама у храм.И нама ће бити непријатно, али издржаћемо. Вриједи погледати. Сједимо тамо. Гледај бабе само како се дуго лажно моле. Мисле да су светице.А ево ти сад.Овај јадни младић је дошао у храм после низа несрећних околности да нађе утјеху.Али поред ових жена је неће наћи.Наравно, не само поред њих.
Како се то младићу крстиш, и зар се сад долази у Цркву? Овај се одаљи и сједе.Друга жена добаци му, добро си сјео, не можеш ни мало поостојати.Устаде и оде да купи свијеће, црквењак још док младић није ништа ни тражио, поче да му коментарише минђушу у уху и на обрви.Овај се покупи и оде из Цркве.
Мој Давиде, да видиш како само Исус плаче због ових ревнитеља, отјераше човјека из Његовог дома.А мисле да су добро дјело урадили.Још размишљају како су испрашили овог несретника.А сад идемо даље.Пратићемо нашег ,,пријатеља“.
Аутом су полако ишли недалеко од младића.Наједном срете локалног дилера код кога је раније куповао марихуану.Овај пут слуђен од свега, одлучи се за хероин и то интравенозно први пут.Дилер му даде и сав потребан прибор.Шприц и игла нијесу били стерилни.Били су заражени хепатитисом.Убризгавши доп осјети силно задовољство.Одлучи се тај пут да ће ово користити док не умре, па колико буде живио.Ионако је све одвратно.
Ето, Давиде како хришћани обављају наш посао, ма боље и од нас двадесеторице, чак често и од самог Сатане, иако их он инспирише, а они испуњавају његову вољу.
Овај лик ће убрзо како имам информације од одоздо доћи код мене на третман.Довешће га забринута мајка.Ммм, могли бисмо ову усијану главу искористити за неки покољ. Има капацитета.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име