Дом културе Грачаница, Дом културе „Стари Колашин“ и ПКЦ „Акваријус“ позивају Вас на промоцију романа „Откуцаји дуге“ аутора Петра Тодоровића и зборника песама „Ђурђевданско састајање“ Удружења писаца из Крагујевца, које ће се одржати према следећем распореду:

21. 05. Косовска Митровица – ПКЦ „Акваријус“ у 20 часова

22. 05. Зубин Поток – Дом културе „Стари Колашин“ у 13 часова

22. 05. Грачаница – Дом културе у 20 часова

О роману: „Александар је дете из маленог босанског села, које се крајем 19. века упућује на веома неизвестан и узбудљив пут. У својој дирљивој авантури упознаје Марију, Аустроугарку нежне нарави. По повратку у Босну и заснивања породице дочекује их Први светски рат, који је самом чињеницом да је Марија Аустроугарка за њих посебно тежак период. Након њихове трагичне смрти сва земља коју су обрађивала њихова деца бива национализована. За тренутак изобиље прераста у голу борбу за преживљавање. Сафет, кум страдале породице, постаје главни актер уједињења. Други светски рат доноси посебан преокрет у животима главних јунака. Након вишедеценијске борбе прича се наставља у Албанији, Турској и Аустрији, државама које су посебно важне у описивању ратова у Босни и на Косову. Мултиетничко друштво, различитост говорног подручја, издаја, похлепа, љубав, страст, главни су наративни мотиви. Како је авантура започела тако се и завршава. Марија и Александар почињу неку нову причу са новим столећем испред себе.“

Зборник песама „Ђурђевданско састајање“ Удружења писаца Крагујевца доноси песме чланова тог удружења и гостију, а књигу су приредили Раденко Бјелановић и Петар Тодоровић.

У програму учествују: Петар Тодоровић, Раденко Бјелановић, Момчило Милојевић, Жарко Радовић, Драгутин Ђукић, Драган Вукашиновић, Новица Соврлић и Живојин Ракочевић.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име