У суботу 12. августа 2023. године на празник Преподобне мати Ангелине одржаће се представљање и промоција нове књиге „Са Станишићима“, аутора Ненада Радојевог Балетића у Драговој Луци у Никшићу..

Представљање и промоција књиге ће почети у 12 сати код Станишића у Драговој Луци.

Ненад Радојев Балетић рођен је у Никшићу 1969. године.

Ради у манастиру Острогу, гдје је и почео да пише поезију.

Годинама пише духовну поезију и сакупља народне пјесме и приче.

Поезију пише по благослову блаженопочившег Митрополита црногорско-приморског и игумана острошког Амфилохија, коме је написао и посветио неколике пјесме и по благослову духовника.

Пјесме које пише посвећене су Светитељима, манастирима, монаштву, свештенству, вјерном народу и особама које га инспиришу. У стиховима пише своја осјећања, и са великим осјећањем и усхићењем пише о свему, поготову о Богу, природи, светитељима. Својим пјесмама брат Ненад Балетић приноси дарове душе свима који воле, који искрено љубе и славе живот.

Пјесме молитвене, које пише и које поклања, одраз су његове душе и прожимање које осјећа у сусрету са светињом манастира Острога у којем служи.

Свака пјесма и молитва коју напише, односе се на оне које воли и оне којима пружа своју руку, којом је записао и преточио у стихове своја осјећања.

Са дубоком искреношћу и саосјећајношћу пише своје стихове, молећи се у Острошкој светињи за све којима је милост  Божија потребна.

Ненад Радојев Балетић својим дубоко-молитвеним стиховима приноси молитву за све драге људе, на најсветијем мјесту српског рода, у Светом манастиру Острогу, крај моштију Светог Василија Острошког Чудотворца – Слава му и милост.

Молећи светитеља Нешо пишући пјесме броји свете бројанице, узносећи најљепши принос Господу Богу, светитељима, и српском роду.

 

Аутор књиге Ненад Радојев Балетић, поред најновије збирке пјесама „Са Станишићима“, која је ових дана изашла из штампе, написао је и збирке пјесама „Молитве и посвете“, књига је доживела до сада 3 издања; „Стихови за побожне душе“;

У штампи му је и нова књига о крштењима у манастиру Острогу која носи наслов „Ви који се у Христа крстисте…“.

Поред ових књига у припреми су му или спремне за штампу и збирке пјесама „Црвена слова у календару“; „Посвета за посветом“; и поема „Брат“.

 

НЕНАДУ БРАТУ

 

Нека Ти буде да

Како Бог хоће

Због вјере чисте и

Труда око браће

 

Сабирај ријечи за пјесме

Као за букет цвијећа

У пјесми свакој сија љубав

Као пламен Јерусалимске свијеће

 

И свака пјесма да буде слатка

Од сваке добре да пишеш бољу

Осољену од труда сољу

Радећи на ширини задатка

 

У топлом срцу гради дом Христу

И радуј се увијек сунцу и цвијету

И истрај добар у овом свијету

Да душу спремиш за вјечност – чисту.

 

 

Сергије и Исидор

на Благовијести 2023.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име