На Београдском сајму данас, након две године паузе због пандемије корона вируса, почиње 65. Међународни сајам књига под слоганом „Повратак написаних”.

Манифестацију, на којој ће до 30. октобра учествовати више од 400 директних излагача, као и исто толико суизлагача и фирми из Србије и иностранства, отвориће писац и академик Душан Ковачевић.

Свечано отварање сајма је у 18 часова, али посетиоци могу да дођу већ од 10 сати.

Земља почасни гост сајма је Румунија, па ће се београдској публици представити више од 30 румунских аутора.

На сајму ће, како преноси Бета, поред домаћих учествовати и издавачи из Црне Горе, Хрватске, Босне и Херцеговине, Италије, Мађарске, Немачке, Белорусије, Русије, Кине, Ирана, Швајцарске, Марока, Египта, Индије и Пољске.

Гости сајма ће у име земље почесног госта поздравити румунски песник и писац Мирче Динеску, а гости манифестације биће између осталих и писци Ајфер Тунч из Турске, Патрик Бесон из Француске, Ђовани Дозини из Италије и Ђорђе Матић из Хрватске, најавили су организатори.

Овогодишњи програм сајма је конципиран у седам целина које су посвећене савременој књижевности и издаваштву, актуелној теоријској и критичкој мисли, уређивању и опремању књига, као и односу савремених медија према књизи.

Биће постављене и изложбе посвећене Васку Попи, Бориславу Пекићу и Жоше Сарамагу.

Сајам ће, од 24. до 27. октобра, радити од 10 до 20 сати, а од 28. до 30. октобра од 10 до 21 сат.

Појединачна улазница за сајам је 300 динара, колективна улазница плаћаће се 200 динара, а цена паркинга биће 150 динара по започетом сату.

 

Политика

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име