Драге старешине, браћо и сестре у Господу!

Наш основни смисао и одговорност усмерен је за вечно спасење душа људи, али  морамо да имамо на уму и здравље свештенства, манастирских заједница, пастве и верника Руске православне цркве ван Русије. Имајући то у виду ја сам нарочиту пажњу посветио праћењу ситуације у вези са ширењем корона вируса, приљежно молећи за Господњз помоћ и посредовање његове свесвете Мајке.

Постојећа глобална епидемија корона вируса доминира у двевним вестима. Свакодневно се извештава о новим случајевима. Богослужења у нашим храмовима, и поред тога, биће настављена, а а причешћивање верника и лаика ће се обављати на уобичајени начин. У свему осталоме, тражим од вас да се придржавате разумних мера предострожности, поступајући у складу са здравим разумом и препорукама надлежних органа, а у циљу чувања здравља људи и спречавања ширења вируса. Ако имате симптоме који подсећају на прехладу или уколико сте провели време са оболелима, молим вас имајте обзир према вашим суседима и уместо да учествујете на заједничким службама у храмовима, молите се у својим домовима.

У овим данма најзначајније је сачувати тишину, унутрашњи мир и поверење у Бога. Господу је могуће да нам помогне уколико покажемо веру у њега и уколико управљани том вером не изгубимо дуг већ делујемо у складу са побожном мудрошћу.

Нека вас Господ укрепи!

Official Website EASTERN AMERICAN DIOCESE

Russian Orthodox Church Outside Russia

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име