Научници су остали у затечени након спроведених истраживања и резултат које су добили. Плацебо ефекат може да излечи и оне најтеже пацијенте.

У експериметну су учествовали пацијенти који су веровали да узимају праве лекове. Као последица веровања да узимају праву терапију, након неког периода они су се излечили.

Неколико студија је чак показало да су плацебо операције (где се пацијент припреми за операцију, успава и одведе у операцону салу, али се она заправо не изведу) једнако делотворне као и праве операције.

Др Диспенза је лекар и истраживач, пионир тезе о лечењу позитивним мислима. Др Џо Диспенза тврди да смо плацебо ми сами и да моћ нашег ума има контролу над нашим телом.

Он верује да снага ума може да промени наш живот и излечи тело, а ову тезу потврђује стотине излечених пацијената кроз његово десетогодишње истраживање.
Широм света је одржавао радионице на ову тему, а сваким даном, број људи који верује у ове тврдње се повећава.

Ево како плацебо ефекат делује на нас:

Десетогодишње истраживање је показало да људски ум има јаку моћ на излечење тела. Научници су сасвим случајно открили ову чињеницу док су тестирали фармацеутске лекове. Плацебо је обична шећерна таблета која се користи у медицинским испитивањима за тестирање правих лекова.
Када су пацијенти који су узимали плацебо лек изненада и излечили, започело је детаљније истраживање на ову тему.

У једном истраживању је пацијентима речено да им се убризгава лек за Паркинсонову болест, апоморфин, али уместо тога убризгаван им је слани раствор. Касније испитивање мозга показало је да су ињекције са сланим раствором имале готово исти учинак као и прави лек.
Све то упућује на то да лекови, било да су фармацеутски, биљни или нека друга врста лечења, великим делом зависе од нашим мисли и веровања у успешност крајњег исхода.

До бољег здравственог стања, али и генерално живота се долази кроз ове три фазе:

Створите своју нову стварност
Ако желимо да се мењамо и постанемо најздравија верзија себе, морамо сами да створимо те околности.
Те оконости зависе од мисли које се налазе у нама, емоција које сами одаберемо да ће владати. Све је у нашим рукама. Ако желите лепшу стварност, морате имати лепше мисли.
Живот који тренутно доживљавате темељи се на вашим прошлим мислима и изборима. Очигледно, да би то променили, морате да створите нове мисли и изборе.
Овај процес је на почетку тежак, али када натерате мозаг да мисли само позитивно, то ће почети да му прелази у навику. Др. Диспенза назива овај процес “прелазак преко реке промена”. С једне стране налазите се ви какви сте сада, а с друге стране налазите се ви какви желите да будете, а прелазак преко те реке је неопходан.

Мисли мењају тело
Можемо промијенити читав ДНК код на темељу наших мисли. Свака мисао коју задржавамо даје сигнал нашим генима да се изражавају на одређени начин. Токсично размишљање доводи до отровне експресије и проблема у телу, позитивно размишљање доводи до позитивне експресије гена и здравља.
Ако желимо да оздравимо, морамо да сигнализирамо новим генима на нове начине како бисмо створили нове резултате. Он истиче да се већина људи не излечи јер се баве непрестано истим проблемима и не мења начин размишљања који је кључ здравља.

Што више вежбате овај нови начин размишљања, брже ће вас тело следити.
Ментална проба
Да би нови гени могли да се понашају по новим приципима које им намећете, неопходна је ментална проба.
Замислите како желите да изгледате и осећате се у будућности. Када креирате ту слику у својој подсвести, дословно стварате нове неуролошке путеве у мозгу који се подударају са мислима.
Када нешто замислите и осетите емоцију као да се већ догодило – ваш мозак не зна разлику између онога што се заправо догађа или што се замишља.

Да би променили живот и дошли до излечења или било ког бољитка у животу, прво морамо да променимо размишљање и емоције које мењају уверења, а она мењају навике које као резултат дају промењен читав живот.

 

 

 

 

ordinacija

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име