У организацији удружења Срба и пријатеља Михајло Пупин, Викен Норге, Министарства просвете Републике Србије као и наше амбасаде у Kраљевини Норвешкој као и уз подршку Фредрикстад комуне 4. септембра 2021. године, више од 45 ђака кренуло у Допунску школу српског језика у којој ће чувати од заборава српско ћирилично писмо, завичај, историју, културу, веру,обичаје и традицију.

“Велику захвалност дугујемо наставници Александри Лепојевић за уложен труд и организацију овог пројекта. Удружење Срба и Пријатеља Михајло Пупин Викен основано је у децембру месецу прошле године, али са задовољством можемо рећи да смо у кратком року успели да реализујемо овако важан пројекат.

Желим посебно да нагласим велику подршку родитеља као и Амбасади Републике Србије у Kраљевини Норвешкој и Фредрикстад комуни да дође до реализације овако важаног пројекта. Удружење Срба-Михајло Пупин Норвешка жели свим ђацима срећан полазак у школу као и успешну школску годину”, рекао је Бранко Димески из Удружења Срба и пријатеља Михајло Пупин Викен Норге.

serbiantimes

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име