Поштовани оче Ненаде, помаже Бог и св. Нектарије.
Да вам захвалим на дивном путу, на који сте нас водили на Егину и да вам у кратко напишем о свом исцељењу, о томе како ме је оперисао Свети Нектарије, од рака материце.

Сазнала сам од лекара у Суботици да имам рак материце и да морам на операцију. Уочи Божића позвала сам оца Јоила у Црну Гору и испричала му шта ми је тог јутра саопштио лекар. Отац ми је рекао ако до августа Бог ме не исцели да идем на операцију.

Сазнала сам оче Ненаде, да водите групу код св. Нектарија на Егину и у јуну сам са Вам пошла на ходочашће.

У повратку са Егине, пошли смо у манастир св. Лидије у Аспровалти, нисам имала јаке болове. Кад смо стигли у манастир св. Лидије све је било добро, вечерали смо и сад свако у свој кревет леже, одједном су почели јаки болови у мом стомаку, имала сам осећај да ће ми све из стомака изаћи доле, трпела сам, ћутала, намазала св.уљем са Егине стомак у знаку крста, али ништа не вреди… боли па боли.

Одједном не знам ни да ли је сан ни јава, ви оче Ненаде ме држите за руке и тешите сузним гласом „Не бој се, све ће бити добро…“ Исто сте ми то рекли када сам вас први пут упознала и рекла вам да имам великих здравствених проблема.

Од јаких болова ја ВИЧЕМ, плачем не могу да издржим бол, подигнем главу, пошто сам лежала на леђа, ја видим светитеља Нектарија Егинског и још неколико монаха са њим додају му хирушки алат. Каже монасима „Додајте ми маказе”, погледа у мене и каже ми „Знам да те боли, али издржи сада ће бити готово”. Тражи конац и иглу од монаха и каже ми „Завршили смо, не бој се, све смо извадили, бићеш добро.!“ И нема га нестаде…

Ја хоћу да померим ноге али не могу, као да су одузете. Зовем моју Данку да ми помогне, али нема гласа као нема сам, некако руком дрмнем њен кревет, она брзо устаде, ја гледам по стомаку да ли има крви нема ништа, ал боли… Док сам све виђење испричала Данки, болови су нестали.
Вративши се у Суботицу, ишла сам код лекара који ми је пре мог одласка на Егину заказао операцију, пошто је тумор био велики, међутим чудо је било и за њега и његове колеге, потпуно сам исцељена, ни трага од тумора.

Збогом, свако добро и да вас мој св. Нектариjе походи.

Војка Милошевић из Суботице,
лето Господње 2013

 

Из књиге ЧУДОТВОРАЦ СВЕТИ НЕКТАРИЈЕ ЕГИНСКИ, свештеник Ненад В. Андрић

 

2 KOMENTARA

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име