Пирс Брендан Броснан (енгл. Pierce Brendan Brosnan) ирски филмски глумац и продуцент. Рођен је 16. маја 1953. године, а најпознатији је по улогама тајног агента Џејмса Бонда у филмовима Златно око, Сутра не умире никад, Свет није довољан и Умри други дан.

Школовао се у локалној школи коју су водила браћа Де ла Сал док је служио у цркви поред олтара где се упознао с хришћанском вером и снагом молитве. Истиче да је побожни хришћанин те да му је вера помогла да се носи с губитком супруге Касандре и усвојене кћери Шарлоте које су преминуле од злоћудне болести.

Броснан је напустио Ирску 12. августа 1964. године да би живео са мајком и њеним новим супругом Вилијамом Кармајклом, у шкотском селу Лонгнедри, Источни Лотијан.

Захвалан је Богу на свему што је постигао и на снази да преживи изазове који су га снашли у животу.

„На крају дана човек мора имати нешто. За мене је то Бог, Исус, моја вера“

Након година туговања због губитка супруге и кћери пронашао је љубав. Венчао се с новинарком Кели, имају двојицу синова и троје унучади.

Дана 11. фебруара 2015. године избио је пожар у Броснановом дому у Малибуу, притрпевши штету од милион долара. Током 30 минута било је потребно ватрогасцима да угасе ватру, пламен је уништио садржај гараже, укључујући Броснанов Астон Мартин „V12 Vanquish“, и проширио се на спаваћој соби изнад ње, срећом није било повређених.

„Бог је био добар према мени. Моја вера је била добра према мени у тренуцима најдубље патње, сумње и страха. То је константа, језик молитве … Можда нисам добио своје зараде од „Хришћанске браће“ или можда од њих нисам научио све, али сигурно сам стекао веру.“

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име