Његова светост патријарх српски Порфирије рекао је да би у Јасеновцу, великом српском стратишту, али и светилишту, најбоље било да се ћути и моли.

– Питам се да ли је могуће да је људско зло у Јасеновцу било оволико велико. У Јасеновац, велико српско стратише, а и светилиште, увек ћу се враћати – рекао је патријарх Порфирије након што је служио доксологију у манастиру Јасеновац.

Он је истакао да су у Јасеновцу људи показали како се могу отуђити од Бога и да су се они, који су чинили монструозне злочине, исписали из сваког народа.

Патријарх је навео да се у Јасеновцу пред Богом и мученицима увек треба преиспитати шта смо и како радили и шта још можемо учинити за добробит човека.

Он је напоменуо да Хрватску доживљава као своју земљу због све љубави која је исказана док је био митрополит загребачко-љубљански.

– Нека Бог ту љубав врти вишеструко – рекао је на крају српски патријарх.

У Манастиру Јасеновац су и српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик, вршилац дужности директора Републичког секретаријата за вере Драган Давидовић, председник Српског народног већа Милорад Пуповац, амбасадор БиХ у Хрватској Александар Врањеш.

Поред свих њих, српског патријарха су у манастиру дочекали и поред православног и свештенство Католичке цркве, као и становници овог мјеста.

Патријарх српски Порфирије и Додик у посети су Манастиру Јасеновац на позив епископа пакрачко-славонског Јована.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име