Парохијани цркве Светог Стефана Дечанског у Чикагу одлучили су да уштеде новац и да, уместо да плаћају скупе молере, сами засучу рукаве и новим бојама улепшају ентеријер своје светиње. Новац који су уштедели овом приликом биће искориштен за организацију дечјих активности и помоћ сиромашним породицама у парохији.

На челу са свештеником Александром Петровићем, организатором и главним мајстором, узели су у руке алат, четке и мердевине, па ће ускоро црква засјати новим сјајем.

“Почели смо фарбање нашег храма и много је леп осећај бити део овог тима. Придружите нам се”, поручио је отац Аца на црквеном Инстаграм профилу.

Међу одраслим парохијанима нашао се и један мајстор у пеленема, мали Матија, који ће једног дана моћи да се похвали да је прва фарбарска искуства стекао пре него ли је направио прве кораке. Уз помоћ мајке, наравно, али послу се у зубе не гледа.

Парохија цркве Светог Николе одраније је позната по бројним активностима којима окупља наше људе у Чикагу, нарочито оне најмлађе. Истина, мало старије од Матије…

Наиме, у оквиру цркве редовна је викенд-школа на српском језику, као и фолклор, који вежба неколико генерација деце.

Најзаслужнији за то је управо отац Александар, један од најцењенијих српских свештеника у Америци, чије иницијативе наилазе на велику подршку парохијана.

Погледајте интервју који смо урадили са њим прошле године…

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име