Где год смирење царује, било у породици, било у друштву оно иза себе избија мир и радост.
Смирен човек сматра сваког човека вишим од себе, нема гордости, и не само сваког човека него и твар. Све што постоји дело је Господа! Ако ставите руку на срце и будете искрени према самом себи, увидећете да сте нижи од многе твари, иако нас је Господ украсио разумом и назвао нас синовима Својим.
Ми реметимо мир. Господ нас оставља са нашим мислима – ето нам страдања. Најважније у духовном животу је чување срца у миру. Не узнемиравајте се ни по коју цену. У срцу треба да влада мир, тиховање, јер само у јединствени ум може се уселити јединствени Бог. Ако душа остане у смирењу, онда је Господ све више осветљава!
Напоредо с чувањем мира у срцу вежбајте се и у стајању пред Господом, што значи непрестано имати на уму да нас Господ гледа. Господ је сав свуда и у свему. Он је сила која покреће живот сваке твари, поредак у васиони, даје лепоту животу и пребива у срцу човековом, Цар славе пребива у свој твари и у синовима Својим.
Од наших мисли бива и добро и зло! Зато нас отац Тадеј благослови речима желим вам мир и радост од Господа!
Желим вам свако добро од Господа и Мајке Пресвете, која је наша велика заштитница и покровитељица и заступница пред Богом.
Богу слава на крају за све.“

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име