Да роботика и вештачка интелигенција и те како имају будућност у Србији најбољи је доказ велики број основаца заинтересованих управо за ове области. За великим градским школама, нимало ни заостају ни оне на сеоском подручју, па је тако и ОШ „Татомир Анђелић” у Мрчајевцима која носи назив по чувеном математичару и физичару, има секцију роботике коју су малишани са одушевљењем прихватили.

-Роботиком се бавим од седмог разреда и највише волим дронове. Они иако су мали, могу да буду веома значајни за човечанство. Уживамо у часовима на секцији роботике и надам се да ћу овим да се бавим и у будућности, каже основац Михаило.

Секција роботике у мрчајевачкој основној школи постоји од 2017. године и како тврде из ове школе велика је заинтересованост ученика, колико су заинтересовани дечаци, подједнако су заинтересоване и девојчице.

Учествовали смо у различитим пројектима током секције, учествовали смо у недељи програмирања, у европској недељи роботике, одржавали смо многе јавне, мултидисциплинарне и угледне часове, посећивали смо И вртић „Звончица” где смо на забаван начин предшколском узрасту показивали како функционишу роботи, рекла је Маријана Милекић, наставник технике и информатике.

У сваком случају, време ће показати да ли има страха од софтвера који елиминишу људска занимања.

Ми смо једна од највећих сеоских школа у Чачку, наша школа броји 415 ученика, из ове школе имамо И четири издвојена одељења у Вујетницима, Мојсињу, Kатрги и Остри. Што се тиче вештачке интелигенције, наши наставници имају организоване секције роботике и трудимо се да пратимо све што је неопходно и важно за наше ђаке, рекла је Весна Јевђенијевић, директорка ОШ „Татомир Анђелић” Мрчајевци.

 

 

РИНА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име