Нови Сад ће, поводом вечерашњег дочека православне Нове године, организовати јединствену културну манифестацију под називом „Дочек 7529“ током које ће угостити бројне великане различитих музичких праваца, као и познате домаће умјетнике.

„Дочек 7529“ биће уприличен 13. јануара, а током више од десет часова онлајн програма публици ће се представити и чувени српски виолиниста Стефан Миленковић са камерним оркестром „Камерата академика“.

Миленковићу ће се придружити и познати музичар Васил Хаџиманов, а концерт ће публика моћи погледати вечерас од 20.00 часова на платформи виситнс.рс, као и на Другом програму Радиотелевизије Србије /РТС/.

– Кад сам почео да размишљам о репертоару, имао сам у виду да је Нова година и да програм треба да буде свечан, али и забаван. Шта је оно што би ми привукло пажњу да сам код куће и да слушам концерт? А, то је управо то – рекао је Миленковић поводом предстојећег концерта.

Хаџиманов каже да се веома обрадовао позиву Миленковића да гостује на новогодишњем концерту.

– Надам се да ће се публици свидети наша изведба `Д Кризмс сонга` и `Преко брда, преко брега`. Стефан се досетио да бих ја био добар додатак целој овој причи и хвала му на томе – рекао је Хаџиманов.

Осим Миленковића и Хаџиманова, публика ће моћи да гледа и слуша и домаћу рок групу „Електрични оргазам“, као и хероја инди музике Буча Кесидија, али и аутентичне извођаче новосадске умјетничке сцене, као што су Агота Виткаи Кучера, Лана Зорјан, као и бројни други умјетници.

Програм „Дочека 7529“ почеће у 15.30 часова опером за дјецу „Снежана“ удружења умјетника „Високо Ц“.

У Нову годину по јулијанском календару публику ће увести Буч Кесиди.

Програм музичке, визуелне и извођачке умјетности изводиће се из 14 простора за културу у граду. Међу њима су прва Градска концертна дворана, Фабрика, Складиште, Биро и Челичана на Великом Лиману, Новосадско позориште и мрежа културних станица.

У програму ће учествовати готово 100 умјетника, а биће извођен у оквиру пројекта „Нови Сад – Европска престоница културе, Дочек 7529“ преноси Срна.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име