Трансродна агенда наставља да изазива хаос у школама широм света.

Ирски учитељ суспендован због одбијања да користи родно неутралне заменице рекао је да би радије остао у затвору цео век него да компромитује своја веровања о трансродности.

Енох Берк, евангелистички хришћанин, од понедељка је у затвору због непоштовања суда након што је прекршио забрану да не иде или да покуша да предаје у школи Вилсонове болнице у Ко Вестмиту.

Бурк је ухапшен након што је дошао у школу „на посао“ по започињању дисциплинског поступка након што је одбио да назива трансродног ученика „они“.

Саслушање у среду у Даблину била је шанса за наставника историје и немачког у средњој школи да „очисти“ свој случај и да буде ослобођен пристанком на налоге Суда изречене током саслушања.

Уместо тога, рекао је суду да чак и ако буде морао да остане у затвору „сваки сат сваког дана у наредних 100 година“, неће се повиновати. Рекао је да је трансродност супротна Светом писму и да ће у овом случају он „само послушати Бога“, а „нема намеру да слуша људе“.

Берк, који се сам заступао, враћен је у затвор Маунтџој да проведе трећу ноћ у затвору и наложено му је да плати судске трошкове школи, која му је суспендовала пуну плату.

Речено му је да ће бити ослобођен оптужби једноставним сигнализирањем своје намере да се придржава забране коју је школа Цркве Ирске донела како би спречила поремећаје на почетку школског рока.

У јуну, Бурк се јавно суочио са директором због политике на црквеној служби и вечери поводом обележавања 260. годишњице школе. Упркос суспензији плате, долазио би у школу на „састанке“ или једноставно да би седео у празној учионици изјављујући да је спреман да предаје пре хапшења раније ове недеље.

Судија Макс Барет је одлучио да забрана остаје на снази до одлуке Вишег суда. Одлука суда се односила на услове забране и Буркове суспензије, а не на његова верска уверења, рекао је. Бурк је раније тврдио да је пред судом због одбијања да се повинује ономе што је његова незаконита суспензија.

Упутство школе да се једном од својих ученика обрати другом заменицом ограничава учитељева уставна права на верску слободу, тврдио је.

„То је у питању“, рекао је.

Рекао је да би пристанак на суспензију био идентичаничан пристанку на трансродност. Берк је рекао да студент који је био у средишту захтева није био ни на једном од његових часова, нити је имао директне везе са учеником.

У преписци са господином Бурком, школа је негирала да је било ко „присиљен“ да било шта уради. Школа је саопштила да се фокусира на потребе и добробит својих ученика и да потврђује своју политику у складу са Законом о једнаком статусу из 2000. да не дискриминише ниједног ученика.

Школа је саопштила да је признала верска уверења господина Бурка, али да очекује да он комуницира са учеником у складу са жељама ученика и њихових родитеља. У школи кажу да упркос суспензији, господин Бурк није кажњен и да против њега није донесен никакав закључак. Следећа фаза дисциплинског процеса у школи требало би да се одржи касније овог месеца.

ИЗВОР: https://www.heavenlypathnews.com/post/i-d-rather-stay-in-prison-for-a-century-than-play-by-these-transgender-rules-says-jailed-teacher?utm_source=so&cid=7ba12ee4-1e49-43aa-bc3d-66812baa8d86&utm_content=a99ec01d-6dc6-4661-be28-b25c35c63e9f&postId=3e5d7d39-009c-4060-89d2-0831776d425f&utm_campaign=05de4efb-6029-474e-bc5f-16c0abbd67f7&utm_medium=mail

ПРЕВОД: Давор Сантрач

Објављено: 09.09.2022.

1 KOMENTAR

  1. Чини ми се да не би прихватање суспензије било исто што и прихватање трансродности, мада можда и грешим, но ипак поштујем отпор и трпљење овог човека. Није правоверан па не може бити ни исповедник, али поштујем његов труд и пожртвовање.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име